De Toekomst!
12 Dec, 10:49
foto


Deze “knappe mannen en vrouwen” hebben 45 jaar lang, na het plegen van een mislukte coup, getoond geen patriottische gevoelens en diep respect voor ons en ons land op te kunnen brengen. 41 jaren heeft men de tijd gehad om het volk eerlijk te vertellen wat op 8 december 1982 gebeurd is. Tot en met vandaag gedragen de “knappe heren en dames” zich alsof er niets gebeurd is en gaan over tot de orde van de dag. Let u goed op wat er gaat gebeuren.

Die 15 moorden op niet gewapende landgenoten heeft, tot op heden, diepe wonden bij velen van ons als mens achter gelaten en bij anderen zal het een permanent karakter nemen. De grote financiële en economische problemen, de armoede waarmee wij worstelen vandaag de dag, zijn het gevolg van wandaden van exponenten van niet democratisch gekozen regeringen van die beruchte periode tegen de Staat Suriname en ons als burgers.

Het is jammer dat de politici die de regering van 2020 hebben gevormd, zich niet hebben kunnen beheersen waardoor sommigen denken de vorige en huidige regering met elkaar te kunnen vergelijken. In die tussentijd is het volk in problemen door politieke stommiteit toen en nu.

De Surinaamse rechter gaat, zoals men dat doet bij alle andere strafbare zaken, na 23 jaar gedegen en objectief juridisch onderzoek, uitspraak doen op 20 december aanstaande. We kunnen ons nu ook wederom niet veroorloven dat politieke waanideeën en uitglijfeestjes worden gebruikt om ons allemaal de verkeerde richting op te sturen met grote gevolgen voor iedereen.

Wat ons politiek, financieel en economisch allemaal in 1980 en 1982 is overkomen, kunnen we met z’n allen nooit meer accepteren.

Onze toekomst en het vermogen om die in een handomdraai te maken is bijvoorbeeld bij ons en niet bij de coupplegers van 1980 en hun collaborateurs.

John van Coblijn
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May