USV feliciteert Nita Ramcharan met koninklijke onderscheiding
07 Dec, 23:19
foto


(Aangeboden)

Op 30 november ontving Nita Ramcharan een koninklijke onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inzet voor de journalistiek en vrije meningsuiting in Suriname. Wij van de Unie van Surinaamse Vrouwen (UVS) zijn bijzonder trots op deze sterke dya dya uma fu Sranan, die haar sporen heeft verdiend voor haar bijdrage aan de Surinaamse journalistiek. Wij feliciteren haar met deze bijzondere welverdiende mijlpaal.

Ondanks de vele uitdagingen die het journalistieke vak met zich meebrengt, heeft zij zich staande kunnen houden en het vak met integriteit kunnen uitoefenen. Het is bewonderenswaardig dat zij in het prille begin van haar carrière, als jonge vrouw zich een weg heeft weten te banen in een ‘mannenwereld’. 

Het hoeft geen betoog dat Nita zeer gepassioneerd is in wat zij doet en daarom een voorbeeld is voor toekomstige generaties journalisten, ongeacht wat hun gender is. Zij stelt haar opgedane kennis en ervaring onbaatzuchtig ten dienste van velen die het journalistieke vak beoefenen. Haar kritische meningsuiting is ons allen bekend. En toch weet zij op een verantwoorde, tactische en professionele manier zaken te benaderen. Nita heeft een enorme erfenis opgebouwd waar vele toekomstige journalistieke professionals profijt van zullen hebben. 

Nou weten wij van Nita, dat zo bescheiden als zij is, niet graag in de ‘spotlight’ geplaatst wil worden. Maar wij van de Unie van Surinaamse Vrouwen zijn de mening toegedaan dat wij ere moeten geven wie ere toekomt. Dank je wel Nita voor jouw bijzondere bijdrage aan de Surinaamse journalistiek! Je bent het toonbeeld van veerkracht, moed en doorzettingsvermogen.

Unie van Surinaamse Vrouwen 
Asha Mungra  (voorzitter)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May