Ramadhin: Overbelasting SEH voorkomen
04 Dec, 00:00
foto


Het is volgens minister Amar Ramadhin gebruikelijk dat in december er een grotere drukte wordt verwacht op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Daarom wordt er een beroep gedaan op huisartsen om bereikbaar te zijn voor hun patiënten, naast de reguliere spreektijden. Voorkomen moet worden dat de SEH wordt overbelast. 

De bewindsman reageert desgevraagd tegenover Starnieuws op een mededeling van Assembleelid Barkat Mohabali (VHP) die tevens huisarts is. De volksvertegenwoordiger merkte op dat gezondheidswerkers beperkt aan dienstverlening zullen doen deze maand. Hij merkte op dat huisartsen een brief hebben ontvangen waaruit blijkt dat er beperkte middelen zijn en de SEH te kampen heeft met een tekort aan personeel.

Ramadhin merkt op dat het niet vreemd is dat zo een brief de deur uit gaat. Het gaat juist om voorzorgsmaatregelen die moeten voorkomen dat er overbelasting van de SEH plaatsvindt. Er komen patiënten terecht op de SEH die door een huisarts geholpen konden worden. Het is volgens de bewindsman niet de eerste keer dat huisartsen een soortgelijke brief ontvangen.

"Het personeelstekort is niet iets van nu", benadrukt Ramadhin. Er is al enige tijd sprake van 'brain drain'. Doordat te veel patiënten naar de SEH gaat, wordt er een zware wissel getrokken op het personeel en de verbruiksartikelen. De mensen moeten worden opgevangen door de eerstelijnszorg. "Er is niks verkeerds aan de brief, die goed gelezen moet worden", stelt de minister. Hij rekent op de medewerking van de huisartsen, waardoor alleen de mensen die daadwerkelijk SEH nodig hebben, daar terechtkomen.
Advertenties

Wednesday 28 February
Tuesday 27 February
Monday 26 February