DOE 24 jaar: Alfaisi staat stil bij de kernwaarden partij
02 Dec, 22:42
foto
Steven Alfaisi, voorzitter DOE


De partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) is vandaag 24 jaar geworden. "Het doel was en is nog steeds dat we als partij ons onder andere sterk maken voor: Suriname op de eerste plaats; welvaart en welzijn voor eenieder; goed bestuur en corruptie-vrij beleid; integer, deskundig en dienend leiderschap; duurzame economische ontwikkeling; kwalitatief en innovatief onderwijs voor elke Surinamer; en het gezin als hoeksteen van onze samenleving", stelt voorzitter Steven Alfaisi.

"Als partij hebben we zowel positieve als negatieve ontwikkelingen meegemaakt. Dieptepunt was het moeten royeren van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen als lid van de partij in 2016, nadat we uit de regering Bouterse-Adhin stapten. Een van de hoogtepunten was het behalen van meer 12.000 stemmen landelijk, met 1 DNA, 2 DR  en 7 RR zetels bij de verkiezingen van 2010. DOE is aanjager geweest bij de totstandkoming van de Anticorruptie wet. Verder heeft DOE met haar enige DNA lid en Staatsraadslid aanzienlijke bijdrage geleverd bij de totstandkoming van verschillende wetten.

De negatieve zaken die de partij heeft meegemaakt zien we als groeipijnen en leermomenten. We hebben erkend en erkennen nog steeds dat we als partij fouten hebben gemaakt. Hiervoor hebben we aan onze leden en achterban en de Surinaamse samenleving onze verontschuldiging aangeboden. Daadkracht heeft de partij wel getoond door uit de regering te stappen en de minister die als lid niet voldeed aan de kernwaarden van de partij te royeren.  Onze kernwaarden staan dus nog recht overeind.

DOE vervolgt de weg zoals uitgezet in 1999 bij de oprichting, maar is ook een nieuwe dimensie ingestapt met mij als voorzitter van de partij. De visie is om met behoud van alle kernwaarden,  integere en deskundige Surinamers  en bonafide ondernemers, partijloos of niet, te betrekken bij de partij en zo de ontwikkeling van Suriname ter hand te nemen.  De partij wil het besef creëren bij alle rechtgeaarde Surinamers dat om uiteindelijk de vicieuze cirkel van ondeskundigheid, slecht bestuur en  corruptie te doorbreken, wij allemaal onze bijdrage, op eigen wijze, aan progressieve politieke partijen met integer en deskundig kader behoren te doen. DOE heeft de potentie om Surinamers te verenigen om dit land uit de put te helpen, maar dat kan alleen als je jou bijdrage levert en niet aan de kantlijn blijft staan. Laten we diep hierover nadenken elk een van ons, DOEers en niet DOEers, en onze huidige bijdrage evalueren.

In het kader van onze jaardag hebben wij in het weekend van 8-10 december de DOE GI SRANAN BAKA weekend. Hierbij zullen wij in samenwerking met rechtgeaarde Surinamers de volgende activiteiten hebben: Vrijdag Workshop Gezinsmanagement, Zaterdag Sollicitatie Workshop voor werkzoekenden, zondag schoonmaak van Huize Ramoth en de elektrische installatie van het huis van een sociaal zwak gezin", zegt Steven Alfaisi, voorzitter van DOE.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May