NVB-directeur Renfurm kijkt uit naar uitbetaling leden
02 Dec, 02:54
foto
NVB-directeur Fariyal Renfrum en minister van TCT, Albert Jubithana tijdens een meeting.


De leden van de organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) die namens het  Nationaal Vervoersbedrijf Suriname werkzaamheden uitvoeren, wachten nu langer dan een maand op hun achterstallige betalingen.  Deze situatie knaagt aan de directeur van NVB, Fariyal Renfurm. Ze kan zich niet indenken dat de werknemers zolang op hun geld moeten wachten, terwijl dezelfde bond die ook opkomt voor de belangen van zijn leden die verbonden zijn aan het ministerie van Onderwijs, binnen afzienbare tijd wel hun geld gestort heeft gekregen op hun rekeningen.

De NVB-topper weet zich geen raad meer en vraagt zich af wanneer en op welk tijdstip haar leden zullen worden uitbetaald. "Onze mensen zijn zo lang aan het staken. De operatie kan moeilijk voortgang vinden. Ik snap dit niet meer!"
Ze vraagt zich hardop af: "Hoe kunnen de leden van Onderwijs wel geld krijgen en nota bene zo snel. Die van NVB kijken met een droevige gezichtsuitdrukking uit naar de betaling."

Tegenover Starnieuws sneert ze naar het politieke spel. "Zijn de leden van OBS wel uitbetaald op basis van de versnelde procedures of heeft het plaatsgevonden vanwege het feit dat de minister komt uit de VHP en er alles aan wordt gedaan dat de politieke partij geen smet krijgt op haar naam?" Ze voegt eraan toe dat de achterstallige betalingen van ruim  SRD 44 miljoen over  een periode van 4 maanden niet worden uitbetaald aan de leden die verbonden zijn aan NVB.

Volgens haar moet dit erop lijken dat de politieke partij ABOP - waartoe de Renfrum behoort - een scheve schaats zou hebben gereden en niet capabel geacht zou worden of moet worden om invulling te geven aan de post. Dit is minder waar, zegt de NVB-functionaris met klem. Terwijl ze geen politieke uitspraken durft te doen, sluit ze haar ogen niet voor de realiteit. "Ik kan de situatie niet anders benaderen. Desondanks  doe ik  nogmaals een beroep op de Financiënminister om de gelden van tenminste 2 maanden vrij te maken voor de groep."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May