VVD staat stil bij ramp goudmijn; betuigt medeleven
23 Nov, 05:25
foto


De Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD) heeft kennis genomen van het tragische ongeval dat zich heeft voltrokken in het Matawai gebied, waarbij er 15 doden te betreuren zijn. Elke dode is er één te veel.

Het zijn allemaal Surinamers in de kracht en bloei van hun leven. Duidelijk allemaal kostwinners en broodverdieners binnen hun respectievelijke gezinnen. Wij condoleren alle nabestaanden en familie met dit zwaar verlies en vertrouwen erop dat de Almachtige hen de nodige troost zal geven. Een direct gevolg van dit verlies, is de harde financiële realiteit voor de gezinnen waarvan deze mannen deel uitmaakten. We zitten als volk reeds lang in een financieel economische crisis. Het wegvallen van een kostwinner betekent een behoorlijke aderlating binnen dat gezin.

Het is nu een tijd om te rouwen en geen tijd voor schuldvraag. Maar toch zal de kritische kanttekening geplaatst moeten worden, dat de mogelijkheid op dit soort van calamiteiten in de toekomst geminimaliseerd moet worden. We weten allemaal dat het om een illegale activiteit ging. En meestal is het zo, dat men de put pas dempt, wanneer het kalf verdronken is.

“Wij hopen dat deze put nu daadwerkelijk gedempt zal worden. Het is nu meer dan ooit de tijd om serieus na te denken om deze groep van Surinaamse broodwinners in de legale sfeer te brengen. In een zo danige omgeving en onder werkomstandigheden die de nodige safety en security bieden op de werkvloer of in de werkomgeving”, laat de VVD leider, Alice Amafo, optekenen.

Eenieder moet een eerlijke kans kunnen krijgen in dit land om op een veilige en verantwoorde manier te kunnen arbeiden.
Regering Santokhi-Brunswijk er is nu meer dan ooit werk aan de winkel voor uw Commissie Ordening Goudsector!

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May