ABOP dringt aan op dag van nationale rouw; Srefidensi aanpassen
22 Nov, 09:41
foto


De Algemene Bevrijding en Ontwikkelingspartij (ABOP) doet het voorstel aan de regering om een dag van nationale rouw af te kondigen in verband met de mijnramp te Klein Saramacca Kamp 21 Pasi. De partij vindt het gepast dat een dag van nationale rouw wordt afgekondigd, omdat het ongeval in het Matawai gebied de samenleving heeft geraakt.

Tot nu toe zijn er 15 slachtoffers te betreuren van de instorting van de mijnschacht. Het verlies van deze Surinamers heeft de hele natie geraakt, te meer vanwege het noodlottig gevolg. Onder de nabestaanden zijn er jonge kinderen. De ABOP heeft al eerder aangegeven na te gaan op welke wijze het leed van de nabestaanden verzacht kan worden. Vanuit de leiding zijn er reeds stappen daartoe ondernomen.

De partij is ook groot voorstander van de verdere aanpak van de goudsector en het grondenrechtenvraagstuk. De regering is goed op weg met deze aandachtspunten, maar de ABOP heeft graag dat er effectiever en slagvaardiger te werk wordt gegaan.

Gelet op de ramp Klein Saramacca Kamp 21 Pasi is de partij van mening dat de Srefidensi viering aangepast plaatsvindt. In deze donkere dagen wenst de partij de gehele natie veel sterkte toe.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May