PL: Kracht en troost putten uit vers van de Koran
22 Nov, 01:32
foto


Met veel verdriet in het hart heeft de Pertjajah Luhur (PL) kennis genomen van het tragische ongeval wat zich heeft voorgedaan op een goudveld in Brokopondo. Sterke Surinaamse jongemannen die in de bloei van hun leven waren, zijn ons voorgegaan - “voor dit verdriet zijn er geen woorden“.

Het voorval is een nationale ramp. De partij condoleert de nabestaanden, familieleden en de gehele samenleving met het verlies van deze jonge Surinamers. De partij is content met het feit dat deze regering de ordening van de goudsector ter hand neemt en reguleert .

De partij verwacht van de regering dat zij de nabestaanden volledig ondersteunt en medewerking verleent om hun verlies te verwerken.

Vooral de geestelijke begeleiding is in deze van essentieel belang. Als bijdrage in de leedverwerking wil de partij de gemeenschap een vers uit de Koran voorhouden waarin veel inspiratie, kracht en troost gevonden kan worden: En waarlijk , wij zullen jullie beproeven met iets van vrees en honger; (maar ook) verlies van mensenlevens (door rampen en ziektes) en vruchten (die voortvloeien uit jullie arbeid). Maar verkondigt blijde tijdingen aan de geduldigen.

Degenen, als zij door een ramp worden getroffen, zeggen: Waarlijk, wij behoren toe aan God en het is tot hem dat wij zullen terugkeren.

Zij zijn diegenen aan wie vergiffenis word geschonken door hun Heer, en die zijn genade (en gunsten ontvangen). Zij zijn de rechtgeleiden
(Koran Soerah 2 aya 155-157).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May