Rc stelt verdachte in Goliath vliegtuigzaak in vrijheid
18 Nov, 06:51
foto


De verdachte H.S. is in de Goliath vliegtuigzaak door de rechter-commissaris (rc) in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie (OM) had om verlenging van de bewaring gevraagd. Het gerechtelijk vooronderzoek (gvo) in deze zaak duurt nog voort. H.S. werd omstandig gehoord. Uit één verklaring blijkt dat hij had meegeholpen de landingsbaan in orde te maken. Uit verklaringen van andere medeverdachten blijkt zulks niet.

H.S. zou vaten diesel hebben vervoerd naar het gebied voor goudwinningsactiviteiten, echter stuitte de politie op vliegtuigbenzine. Zijn advocaten Arjan Ramlakhan en John Kraag hielden in hun reactie de rc onder meer voor dat de verdachte niet had kunnen weten dat het om vliegtuigbenzine ging. De vaten waren vooraf reeds gevuld.  Ook heeft een medeverdachte die een coordinerende taak had in het gebeuren, verklaard dat H.S. slechts diesel vervoerde en niets af wist van illegale drugsactiviteiten. Van het begraven vliegtuig wist de verdachte niets af.

De rc weigerde de gevorderde verlenging van de bewaring en gelastte de onmiddellijke invrijheidstelling van de verdachte.
Maandag vindt de voortzetting plaats van het gvo. Dan zullen twee andere verdachten worden gehoord.

Advertenties

Thursday 25 July
Wednesday 24 July
Tuesday 23 July