Acties samenwerkende vakbonden gaan onverkort door
15 Nov, 00:00
foto
Actievoerende vakbonden hebben dinsdag van de Heiligenweg gelopen naar het Kabinet van de President. Daar is een motie ingediend. (Foto: René Gompers)


De acties van de samenwerkende bonden gaan onverkort door. Hoewel de coalitie van vakbonden het eens is met enkele tegemoetkomingen van de regering, staat de eis om de verhoging van de btw-belasting op brandstof van 5 naar 10 procent aan te houden, nog steeds overeind. Later op de dag gaan de bonden individueel vergaderen. Donderdag gaat men weer de straat op, dit keer naar waarnemend president Ronnie Brunswijk aan de dokter Sophie Redmondstraat.

Dinsdag is de protestmars naar het Kabinet van de President om voor de tweede maal een motie in te dienen, op een 'mishandeling van vakbondsleider Hugo Blanker' na, ordelijk verlopen. In de motie is vervat dat de vergadering van samenwerkende bonden  met een deel van de voorstellen van de regering instemt maar niet met het doorvoeren van de verhoging van btw belasting op brandstof. Het document is door directeur Adjai Moensi in ontvangst genomen. Hij gaat er werk van maken dat de president het gauw onder ogen krijgt. Moensi heeft meegedeeld dat hoewel de president uitlandig is hij wel bereikbaar is.

Na de loop hebben de leiders zich teruggetrokken in het bondsgebouw van de politiebond aan de Zwartenhovenbrugstraat. Dayanand Dwarka van C-47 deelt mee dat besloten is dat ten eerste de acties 'onverkort' doorgaan. Vandaag gaan de bestuursleden van de bonden hun leden informeren over het verloop van de acties en deze evalueren. Op donderdag zal massaal "een boodschap" gebracht worden aan de waarnemend president op zijn kabinet aan de dokter Sophie Redmondstraat. Er zal om 9 uur verzameld worden bij Ondrobon.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May