10 bedrijven krijgen SURGE Matching Grant
15 Nov, 06:44
foto
President Chan Santokhi hoopt op succes voor de eerste groep die in aanmerking is gekomen voor de matching grant.


Het project Surinames Growth Enterprise (SURGE), dat door de Wereldbank wordt gefinancierd met technische assistentie van Solidaridad is in uitvoering. De eerste 10 bedrijven die sterk hun Sales Growth Plans hebben verdedigd en daarna de pitches succesvol zijn doorgekomen, hebben een SURGE Matching Grants ontvangen na een gedegen procurement fase. De eerste MGA (Matching Grant Agreement) ondertekening met deze bedrijven was maandag in het Lalla Rookh-gebouw.

Het SURGE-programma is bedoeld om Surinaamse micro-kleine en middelgrote ondernemingen (MKMO's) te ondersteunen. SURGE werkt samen met veelbelovende MKMO's om hun kritische knelpunten op te lossen door middel van business development services en matching grants aan te bieden. Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) is uitvoerder van het project.

De component coördinator van het SURGE-project, Susan Bansropansingh, geeft aan dat investeren in ondernemers ook investeren in de economische groei van Suriname betekent. Zij benadrukt dat met de MGA-ondertekening er een eerste stap wordt gezet naar groei voor de Surinaamse bedrijven en er wordt met deze samenwerking uitgekeken naar succesvolle resultaten.

De vertegenwoordiger van de Wereldbank van Guyana en Suriname, Diletta Doreti, zegt versteld te staan van de vlotte en kwalitatieve presentaties van de Surinaamse bedrijven. Zij is ook onder de indruk van de kwaliteit van de producten uit Surinaamse bodem. Doreti benadrukt dat Suriname heel veel potentie bezit om meer werkgelegenheid te creëren. Ook de directeur van SURGE, Eric Hansen heeft aangegeven dat met de MGA-ondertekening er meer werkgelegenheid gecreëerd zal worden voor de komende vijf jaar. Hij voorziet ook een toename van export van de lokale producten. 

Volgens EZ-minister Rishma Kuldipsingh, is het laten groeien van MKMO in hun ambities, een van de beleidsdoelen van het ministerie van EZ. Kuldipsingh ziet MKMO als de ruggengraat van de economische groei in Suriname. Volgens haar zullen door het investeren in MKMO ook de exportmogelijkheden groeien. 

President Chan Santokhi hoopt op succes voor de eerste groep die in aanmerking is gekomen voor de matching grant. Volgens de president zal deze mijlpaal ook zorgen voor een gevoel van trots, omdat onze Surinaamse producten ook op de internationale markt kunnen komen. Hij gaf aan dat de regering een bijdrage biedt door met samenwerkingen fondsen binnen te halen, meldt de voorlichting van EZ.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May