Jongerenorganisatie roept scholieren op voor acties
13 Nov, 22:45
foto
De ALV van de coalitie van bonden in het CLO-hoofdkwartier was druk bezocht door veel geledingen in de samenleving. (Foto: René Gompers)


De Nationale Jongeren Scholieren- en Studentenbelangen Organisatie Suriname roept leerlingen en studenten op om de acties van de protesterende bonden te ondersteunen. "Kom in schoolkleding, kom in uniform, je kunt er al om 8 uur zijn," roept voorzitter Henk Sacco op. De coalitie van bonden gaat om 9 uur verzamelen aan de Heiligenweg om nog eens een motie te gaan indienen bij president Chan Santokhi en De Nationale Assemblee.

Sacco was ook aanwezig op de vergadering maandag in het CLO-hoofdkwartier. Het voorstel van de regering is gedeeltelijk aangenomen. Maar de 10 procent BTW op brandstof wordt gewoon doorgevoerd. De vergadering is daar faliekant tegen. Besloten is om massaal het resultaat van de vergadering dat in een motie is vervat, te gaan aanbieden.

Ook jongeren en studenten gaan gebukt onder de gevolgen van de maatregelen, zegt Sacco. Studenten krijgen ook te maken met de  BTW. Zo moet er BTW worden betaald op bepaalde boeken op middelbaar- HBO- en academisch niveau. Er is ook een tekort aan boeken.  

"Je krijgt de gelegenheid om te participeren," roept Sacco op. "Kom daar waar je leerkracht is. Het gaat ook om ons. Die volwassenen die daar zijn, waren ook eens studenten. Wij zijn straks ook volwassenen." Hij voegt eraan toe "laten we een bijdrage leveren. Laten we het samen doen. We gaan met niemand vechten. Het wordt niet 'Geen brood geen school'. We gaan ons gedragen." Sacco hoopt dat de president gaat luisteren naar de grieven van de mensen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May