VHP: We moeten blijven streven naar verlichting
12 Nov, 02:54
foto


Diwali staat in het teken van het licht. Het doel van dit feest is om de duisternis uit onze harten uit te bannen en te streven naar verlichting tot heil van onszelf. Godin Lakshmi is de personificatie van het licht, geluk, voorspoed, zowel materieel als spiritueel. Zij is eveneens het symbool van de ideale vrouw, liefde, reinheid, schoonheid en rijkdom.

De gedachtegang achter het Diwali-feest ligt dieper dan het feesten alleen. Dit festival biedt de mogelijkheid om de verbondenheid tussen de verschillende bevolkingsgroepen verder te versterken als een essentieel element in het traject van natievorming. Wij kunnen met behoud van waarden en normen van moraal en ethiek, werken aan versnelde ontwikkeling van ons geliefd Suriname.

Het begrip licht, heeft in alle culturen een bijzondere betekenis, echter wordt het door elke cultuurgroep anders benaderd, hetgeen toch op hetzelfde neerkomt. Behalve dat het een symbool is van het goddelijke, wordt het ook in verband gebracht met kennis en spiritualiteit. Het symboliseert de overwinning van het licht op de duisternis, van het goede op het kwade.

De VHP doet een dringend beroep op de samenleving om de vrouw, de moeder meer te respecteren en een veel betere waardering te geven. Als wij conform de regels handelen, zal het Goddelijke Licht ons zeker bereiken en ons leiden naar de weg van de waarheid en de duistere krachten verdringen.

Nieuwe energie en nieuw enthousiasme worden geboren in ieders geest en mensen doen afstand van hun kwaad en willen het goede en het ware pad bewandelen. Voorts om zuiver ethisch inzicht te ontwikkelen en ook als zodanig ernaar te handelen. Op deze manier zullen wij in staat zijn om slechte eigenschappen zoals hebzucht, afgunst, wrok, onwaarheid en moreel verval te overwinnen.

Deze regering heeft in 2020 een complete financiële chaos overgenomen en het vergt veel tijd om zaken op orde te krijgen. De regering werkt hard om verlichting te brengen voor de gemeenschap. Die verlichting gaat wel komen, de VHP gelooft in een samenleving met welvaart. Heb geloof en vertrouwen in de Schepper, we gaan een stralende toekomst tegemoet.

De VHP wenst de totale Surinaamse samenleving maar in het bijzonder onze Hindoe- broeders en zusters een gezegende Shubh Diwali toe. Moge Diwali ons stimuleren om meer liefde en saamhorigheid voor elkaar te hebben. 

Shubh Diwali!

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May