CLO-groep Miskin geeft lidbonden ruimte voor deelname actie
10 Nov, 10:32
foto
President Chan Santokhi heeft woensdag met vertegenwoordigers van vakbonden en de belastingdienst vergaderd over de kanttekeningen die zijn geplaatst bij de herziene BTW-wet.


De CLO-groep geleid door Michael Miskin heeft al haar lidbonden de ruimte geboden om deel te nemen aan de acties van de gezamenlijke vakbeweging. Het hoofdbestuur heeft donderdag vergaderd over de huidige situatie, waarna het besluit is genomen.

Glenn Swamipersad, secretaris-generaal van de groep, zegt dat gebleken is dat er behoefte bestaat bij de lidbonden om deel te nemen aan de acties van de gezamenlijke vakbeweging.

President Chan Santokhi heeft intussen woensdag vergaderd met vertegenwoordigers van vakbonden waarbij de BTW-wet is besproken met speciale nadruk op de verhogingen van belastingen op brandstof en nutsvoorzieningen, alsook voorstellen voor de verruiming van belastingschijven. Het clusterteam van ministers, het onderhandelingsorgaan, de Belastingdienst en DNA-leden hebben ook deelgenomen aan de gesprekken.

De gezamenlijke vakbonden vallen over de gewijzigde BTW-wet, waarbij de nutsvoorzieningen waaronder elektriciteit, gas en water onderhevig zijn aan de BTW-heffing. In de motie die is ingediend tijdens de actie gisteren, wordt dan ook gevraagd om herziening van deze wet.

De regering heeft gezegd dat zij bereid is mogelijkheden te onderzoeken om aan de wensen van de vakbonden tegemoet te komen, zonder daarbij in strijd te raken met de randvoorwaarden van het IMF. De delegatieleider van het IMF, Anastasia Guscina, heeft benadrukt dat er actie moet worden ondernomen met betrekking tot salarissen op alle niveaus, maar met zorgvuldige afweging van de beschikbare ruimte.

Afgesproken is om de situatie in de eerste helft van het komende jaar te evalueren en te kijken naar mogelijke maatregelen in de tweede helft. President Santokhi benadrukte het belang van het behouden van de primaire balans en  de noodzaak van een zorgvuldige tijdsplanning bij de onderhandelingen over de BTW en bredere financiële maatregelen. Hij stelde dat iedereen streeft naar verbeteringen in de situatie van de werkende klasse. Hij blijft zich sterk maken voor dialoog.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May