Somai: Regering prioriteert gezondheidszorg wel degelijk
10 Nov, 04:35
foto
Krish Somai, financieel directeur van het SZF.


"Deze regering richt zich volledig op de gezondheidssector en stelt alles in het werk om middelen beschikbaar te maken voor de gezondheid van elke burger." Krish Somai, financieel directeur van Stichting Staatsziekenfonds (SZF) weerspreekt dat de regering onvoldoende aandacht geeft aan de gezondheidszorg.

De SZF-topman zegt dat er onbegrip voor de situatie wordt getoond. Hij verwijst daarmee naar de late betalingen aan medische specialisten. Volgens Somai is er vaak onbegrip voor het complexe betalingssysteem binnen de overheid. SZF heeft contractuele verplichtingen naar de dienstverleners toe, maar er zijn volgens hem ook administratieve uitdagingen.

Maandelijks maakt de regering zo'n SRD 240 miljoen vrij voor dienstverleners via het SZF. Dat is volgens Somai een aanzienlijke verbetering sinds het begin van dit regeertermijn dat begon met ongeveer SRD 60 miljoen. Hij vindt dat de regering voldoende prioriteit geeft aan de gezondheidszorg en royaal middelen ter beschikking stelt.

Bij de medische specialisten is het voor de tweede keer in de afgelopen drie jaar dat zij binnen een maand hun tegoeden over de afgelopen maand, niet volledig hebben ontvangen. Somai wijst erop dat zoals afgesproken was, de gelden op 8 november zijn overgemaakt.

De regering spant zich volgens Somai dagelijks in om achterstanden in te lopen. Hij wijst erop dat er nu wat achterstand is opgetreden in de uitbetaling van twk over de maand februari aan huisartsen. Er is afgesproken dat dit medio november wordt uitbetaald. Somai vraagt dienstverleners begrip aangezien er over de afgelopen maand nog betalingen moeten worden gedaan aan apothekers, medische specialisten en particuliere laboratoria.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May