Politieambtenaren gaan als gangsters actie voeren
10 Nov, 06:39
foto


Met grote verontwaardiging, maar tegelijkertijd ook diepe teleurstelling, is kennisgenomen van de ontoelaatbare uitspraak van de woordvoerder van de Politiebond, Revelino Eijck, op de vergadering van vakbonden op woensdag 8 november. Op deze vergadering gaf de woordvoerder van de Surinaamse Politie Bond (SPB) aan, "als wij van de politiebond een strijd voeren, dan wi eh tek ing gangster". Deze uitspraak staat in schril contrast met de taken van de politie, namelijk handhaving van orde en rust alsook toezien op de naleving van wetten.  

Het gedrag van een gangster is tegen wet en recht. Het is te betreuren dat de woordvoerder van de Surinaamse Politie Bond, die eveneens politieofficier is zo een uitspraak doet in een openbare vergadering. Is onze veiligheid en rust gegarandeerd als een politie-topper zulke uitspraken bezigt?

Heeft de heer Eijck geen lering getroffen van de handelingen van zijn ex-collega’s(gangsters) Gentle en Hellings? Zij stonden bekend om hun gangster taal en manier van actie voeren waarbij zij buiten het politiehandvest en wet en recht om hebben gehandeld. Zo hebben zij politievoertuigen oneigenlijk ingezet tegen het bevoegd gezag en hebben zij ook een bijdrage geleverd bij de plunderingen van 17 februari.

Het zal mij niet verbazen als rotte appels in het korps gesterkt door de uitspraken van hun woordvoerder als een gangster wet en recht aan hun laars lappen. Wil men op deze wijze de criminaliteit terugdringen en de rust en veiligheid terugbrengen?

Het Korps Politie Suriname is een korps dat belast is met het handhaven van orde en rust en de gemeenschap moet dienen. Maar als een leidinggevende van dit korps aangeeft, dat ze als een gangster de strijd aangaan, dan is het hek van de dam. Als er tijdens de aangekondigde vakbondsstrijd plunderingen plaatsvinden, zal het korps wel optreden tegen deze rebellen als ze zichzelf gangster wanen?

Je vraagt je na het horen van zo een uitspraak gedaan door zo een hooggeplaatste politieambtenaar af, als de gangsterachtige praktijken gepleegd door criminelen misschien oogluikend worden toegestaan door de 'gangsters' die de gemeenschap moeten beschermen?

Heer Revelino Eijck, ik wil u middels deze dringend doch beleefd verzoeken, uw uitspraak zo spoedig mogelijk te rectificeren, daar deze voor enorme verwarring zorgt binnen de gemeenschap. Het lijkt al alsof het Korps Politie Suriname de criminelen niet aankan. Na uw uitspraak is de gemeenschap de kluts totaal kwijt, want al gauw wordt gedacht dat misschien de 'gangsters' in het korps, niet willen optreden tegen de gangsters buiten het korps.  

Het is dus raadzaam om uw uitspraak te corrigeren, althans, als u de mening bent toegedaan dat politieambtenaren geen gangsters (criminelen) zijn en zich ook niet zo moeten gedragen.

Serge Emanuels BSc.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May