Acties bonden worden verscherpt, morgen op Onafhankelijkheidsplein
08 Nov, 12:24
foto
De opkomst van de verschillende bondsleden in het CLO-hoofdkwartier. (Foto: René Gompers)


Blijf morgen en vrijdag thuis! Dat is de oproep die de Federatie van Organisatie van Leerkrachten in Suriname (FOLS) doet aan haar leden. Het actiemodel is volgens de FOLS bedoeld als protest en sterk signaal naar de regering toe om de BTW-wet, met name de verhoging op brandstof en nutsvoorzieningen, in heroverweging te nemen.

"Bij de FOLS aangesloten lidbonden zijn absoluut niet verantwoordelijk voor leden, die zich  niet houden aan het actieparool van thuisblijven," stelt de federatie in een persbericht. Volgens de FOLS werkt de BTW-verhoging door naar alle aspecten van het gezinsleven.

De FOLS omvat de lerarenorganisaties:  de Katholieke Onderwijzers Bond (KOB), de Christelijke Onderwijzersbond Broederschap (COB), de Surinaamse Openbare Onderwijzers Bond (SOB), de Islamitische onderwijzers Bond (IOB), en de Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO).

Vanmorgen heeft een grote menigte gehoor gegeven aan de oproep van de verschillende bonden. Leden van de bonden van onder andere de politie, douane, ziekenhuizen, onderwijs, Openbare Werken en Defensie hebben deelgenomen aan een gezamenlijke ledenvergadering over de verhoogde BTW in het CLO-hoofdkwartier. In bepaalde sectoren was de dienstverlening vanaf tien uur onderbroken of weggevallen.

De ledenvergadering mondde uit in een kleine straatactie. In elk geval is eenieder opgeroepen om morgen deel te nemen aan de actie op het Onafhankelijkheidsplein. De verwachting is dat de opkomst dan enkele malen groter zal zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May