Tegengaan moreel verval thema Jalsa Salana
07 Nov, 09:45
foto
Sprekers bij de 42e jaarlijkse conventie van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname. (Foto's: AMGS)


De 42ste jaarlijkse conventie van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname (AMGS) had dit jaar als centraal thema ‘Het tegen gaan van moreel verval in de samenleving’. De drie dagen durende bijeenkomst is zondag succesvol afgesloten, schrijft de organisatie in een persbericht. Tijdens de conventie werd er gezamenlijk gebeden en brainstormden de deelnemers over de aanpak van hedendaagse uitdagingen.

De ruim 400 participanten hebben gedurende de conventie ruime kennis over religie opgedaan, de onderlinge broederschap bevorderd en de band met de Almachtige God vergroot. De Ahmadiyya Gemeenschap blikt terug op een geslaagde conventie, schrijft de organisatie.

Deze conventie genaamd de Jalsa Salana is een jaarlijks terugkerend evenement, ingesteld in het jaar 1891 door de stichter , Mirza Ghulam Ahmad, van de Ahmadiyya stroming in de Islam. Volgens de gemeenschap is hij de Beloofde Messias en Beloofde Hervormer, waarop de wereld wacht.

Op de conventie waren afgevaardigden van diverse religieuze en sociaal maatschappelijke organisaties aanwezig, waaronder de voorzitter van de Sanatan Dharm, Pandit Nitin Jagbandhan, ondervoorzitter van de Arya Diwaker, Ranjeet Mangre en Aboena Boyer, voorzitter van Thoriqul Islam.

In de toespraken werd de rol en noodzaak van het tegengaan van moreel verval in de samenleving bevestigd. Voorzitter Samseerali Sheikh-Alibaks van de AMGS benadrukte dat middels teksten uit de Heilige Koran en geschriften van de stichter van de Ahmadiyya stroming in zijn toespraak.

Hoofdbestuurslid Asad Mushtaq stelde dat de islamitische leiding alleen effectief is voor degenen die rechtvaardig zijn en in het hiernamaals geloven. Als de mens bij het maken van dagelijkse keuzes kijkt naar de langetermijngevolgen van die keuzes in plaats van naar de onmiddellijke bevrediging, kan hij zichzelf een hoop verdriet besparen, geeft Mushtaq aan. “Een gevoel van goed en kwaad en het potentieel om goed te zijn, zitten in ons DNA. God heeft in de natuur van de mens een gevoel of besef van wat goed en slecht is ingeplant.”

De eerste dag werd toegewijd aan de vrouwenvereniging van de Ahmadiyya Gemeenschap. Het programma was speciaal voor en door vrouwelijke leden opgezet. Op de laatste dag was er speciale aandacht voor jongeren. Bijkans 40 scholieren van alle niveaus werden in de bloemetjes gezet voor bijzondere prestaties op school en wetenschappelijk onderwijs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May