Pakittow steunt actie vakbonden
06 Nov, 00:57
foto
Activist Stephano 'Pakittow' Biervliet steunt de actie van de vakbonden deze week.


Activist Stephano 'Pakittow' Biervliet roept de samenleving op de vakbonden die zich verzetten tegen de verhoogde BTW en pleiten voor maatregelen om de situatie draaglijker te maken, te ondersteunen. De activist -die verwikkeld is in een rechtszaak vanwege de uit de hand gelopen protestactie op 17 februari- deelt mee dat hij "100 procent" weer een demonstratie gaat organiseren omdat de situatie in het land alleen maar erger wordt.

Biervliet was ook aanwezig bij de vergadering van besturen van bonden uit C-47, COL, de veiligheids- en ziekenhuisbonden in het CLO-centrum, vrijdag. Daar is besloten dat er in het weekend wordt gemobiliseerd en uiterlijk dinsdag de bonden elk op hun werkplek vergaderen. Woensdag komen ze dan allemaal weer bij elkaar voor een gezamenlijke vergadering. Waar en wanneer wordt nog geheim gehouden.

"Ik ga ze ondersteunen, zeker," deelt Biervliet mee. Van hem komt er ook "zeker" weer een protestactie, zegt hij. "100 procent. Ik weet dat het slechter gaat. Het wordt slechter, het kan niet beter gaan. Ik heb de cijfers gezien, de deals die zijn gemaakt met het IMF, de verhogingen die gaan komen voor de Surinamers. En ik ga niet aan een kant staan."

Biervliet wordt in een rechtzaak verantwoordelijk gesteld voor de uit de hand gelopen demonstraties op 17 februari. Er is geplunderd, er zijn branden gesticht en vernielingen aangericht. Een auto van een journalist is totaal vernietigd en in brand gestoken. Biervliet wordt ook verweten van poging tot doodslag: de soundtruck waarop hij zat is tot twee keren toe op een muur van politiemensen ingereden.  

De activist laat zich niet uit het veld slaan. "Je kan mij niet schrikken," merkt hij op. "Wat gebeurt, gaat gebeuren. Ik kom op voor mijn rechten, van de Surinamers. Ik ondersteun de actie van de vakbonden sowieso. In belang van het land en volk. Dus…let’s do this."

"Tot nu toe sta ik sterk elke maand voor de rechter," deelt Biervliet mee. "Ik weet nog niet wanneer het eindigt. Ik hoop niet dat het een case is als die van Bouterse. Maar tot nu toe staan we sterk." Over het eventueel vonnis zegt de activist: "Ik laat alles aan God over. Aan Zijn plan ga ik niet. Ik ben een heel gelovig mens. Aan God's plan kom ik niet, wil ik ook niet komen. Ik weet dat mijn hart op de juiste plek is. Ik weet dat ik niks heb gedaan en ik weet dat alles op beeldmateriaal is. So… ik laat alles in God's handen."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May