Huisartsen in spoedvergadering bijeen vandaag over SZF
02 Nov, 03:13
foto


De sectie Huisartsen van de Vereniging van Medici in Suriname belegt vandaag om 11.00 uur een spoed algemene ledenvergadering. De artsen zijn het wachten op hun vergoedingen beu. Ondanks harde afspraken zijn uitbetalingen door het Staatsziekenfonds (SZF), te laat. Hier willen de medici nu paal en perk tegen stellen.

Het is meer regel dan uitzondering dat de vergoedingen in plaats van eind van de maand, veel later worden uitbetaald door het SZF.  Protesten hebben tot nu toe niet geholpen. Ook vergoedingen die met terugwerkende kracht in orde gemaakt moesten worden, zijn uitgebleven. Er wordt niet gecommuniceerd erover door het SZF. De artsen zijn niet van plan dit langer te accepteren.

Starnieuws verneemt dat op de spoed algemene ledenvergadering vandaag besloten zal worden welk actiemodel zal worden uitgevoerd. Vanaf dit jaar is het een trend dat er steeds laat wordt uitbetaald, waardoor de artsen in problemen komen met hun vaste lasten. Welk actiemodel gehanteerd zal worden, wordt na de vergadering bekendgemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May