Hariandi Todirijo winnaar 3e Donner/Self Reliance Schrijfwedstrijd
30 Oct, 21:16
foto
Deelnemers, winnaars en jury 3e Donnerwedstrijd en bestuur Donnerstichting. Zaterdag werden de winnaars bekendgemaakt.


De winnaar van de derde Donner/Self Reliance Schrijfwedstrijd is geworden Hariandi Todirijo. Zijn verhaal Liliek en de onzichtbare spuiter was goed voor de hoofdprijs van SRD 20.000. De tweede prijs van SRD 10.000 ging naar het verhaal Helemaal terug (of A dansi) van Jerrol Renfurm. En het verhaal van Ismene Krishnadath, getiteld Elke stem telt haalde de derde prijs ter waarde van SRD 6.000.

De jury reikte ook drie aanmoedigingsprijzen uit. Die gingen naar Moord op ressort Swit watra van Chadisha Jabbar, Oude kruiden van Antoinette Simons en Voor eeuwig tussen vreemden van Thanya Fonkel. Elk van hen ontving een pakket met Surinaamse boeken ter waarde van SRD 2.500.

Zaterdag werd in de gehoorzaal van het Nationaal Archief de uitslag bekendgemaakt van de Derde Donner/Self Reliance schrijfwedstrijd 2022/2023. De jury bestaande uit Hilde Neus (voorzitter), Jerry Dewnarain en Sandra Smit selecteerde uit 23 inzendingen een top drie en daarnaast nog drie aanmoedigingsprijzen.

Carlo Jadnanansing, voorzitter Stichting Don Walther Fonds bemoedigde de schrijvers om door te gaan. Hierna maakte Hilde Neus met een gedegen verslag de top drie en de drie aanmoedigingsprijzen bekend. Deze werden door de medebestuursleden Sylva Koemar en Robby 'Rappa' Parabirsing en de juryleden uitgereikt. Alle deelnemers ontvingen een certificaat en krijgen hun beoordelingsverslag digitaal doorgestuurd.

Het winnende verhaal zal volgend jaar door de Stichting gepubliceerd worden, zoals ook is gebeurd met de winnende verhalen van de twee vorige wedstrijden, namelijk Jonah van Willem Goedschalk en Een jager verdween van Stanley Betterson.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May