Vakbeweging wil status btw verhoging per 1 november weten
29 Oct, 10:42
foto


De gezamenlijke vakbeweging, C-47, COL, de veiligheids- en gezondheidsbonden willen van president Chan Santokhi weten hoe het staat met de verhoging van btw op onder andere brandstof en nutsvoorzieningen. Per 1 november gaan bij wet deze verhogingen in. Op een liter brandstof bij de pomp gaat de btw van 5 naar 10%. Aan de president vraagt vakbondsleider Robby Berenstein (voorzitter C-47) wat de stand van zaken is. De gezamenlijke vakbeweging wil uiterlijk maandag antwoord van de president op een brief die naar hem is verstuurd. 

Per 1 november zou er alles aan gedaan worden om de wetswijziging te realiseren opdat de verhogingen niet door zouden gaan. Aangegeven wordt dat er een conceptwetswijziging is voorbereid door de commissie evaluatie btw. Deze is doorgestuurd naar de regering en De Nationale Assemblee. Dit concept welke in nauwe samenwerking met de vakbeweging tot stand is gekomen wordt door de gezamenlijke vakbonden volledig ondersteund, zegt Berenstein.

De gezamenlijke vakorganisaties, hebben totaal geen zicht op het stadium waarin de afgesproken wetswijziging verkeert. "Wij hebben u er al eerder op gewezen wat de praktijk is m.b.t. de kosten van levensonderhoud, en de impact op het inkomen van werkers; zonder de door gevoerde wijzigingen. De wijzigingen waaronder verhoging btw op benzine en de nutsvoorzieningen geven aan de stijging van de kosten van levensonderhoud een exponentieel karakter, hetgeen het leven van de gemiddelde burger ondraaglijker zal maken", staat in de brief aan de president.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May