Politie bevrijdt 13 vrouwen die sekswerk moesten verrichten
29 Oct, 04:53
foto


Politieambtenaren van Trafficking In Persons (TIP), Intelligence van de structuur Bestrijding Zware Criminaliteit (BZC) en Regio West hebben deze maand tijdens een gezamenlijke operatie de vijf verdachten P.B, R.L, M.P, L.G en S.L.voor mensenhandel aangehouden. 13 vrouwen die werden gedwongen om sekswerk te verrichten, zijn bevrijd.

Een vrouwelijke vreemdeling had de Bikers Unit in Paramaribo aangedaan, waarbij zij de politieambtenaren aangaf dat zij uit een bar-dancing is gevlucht en hulp nodig heeft. Aan de hand hiervan werd de afdeling TIP ingeschakeld voor het instellen van een onderzoek.

Uit het verdere onderzoek van de politie is gebleken dat deze vrouw samen met 11 anderen uit Cuba en 2 uit Venezuela in een bar-dancing in het district Nickerie werden ondergebracht voor het verrichten van sekswerk. Deze slachtoffers waren onder valse voorwendselen naar Suriname overgehaald en in kamers die verbonden zijn aan de bar-dancing ondergebracht. Voor deze kamers dienden zij iedere maand te betalen en mochten zij klanten (mannen) ontvangen die in ruil voor seks moesten betalen. Deze geldbedragen werden vervolgens afgedragen aan de eigenaar van de club.

Met assistentie van politieambtenaren binnen de structuur BZC die belast zijn met intelligence werkzaamheden, is het adres in Nickerie dat niet bekend was bij het slachtoffer in beeld gebracht, waarna er een inval kon worden gepleegd. Op dat adres werden nog 13 andere vrouwen uit hun situatie bevrijd en ondergebracht in een shelter voor bescherming. Hun reiskosten naar Suriname bleek door de eigenaar van de bar-dancing te zijn betaald. Bij de inval werden er drie verdachten aangehouden en de vierde en vijfde verdachten werden naderhand door de politie van Regio West in de kraag gevat. Onder de verdachten bevindt zich een Surinamer, zijn levenspartner die afkomstig is uit Venezuela en drie vrouwen van Cubaanse afkomst.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de vijf verdachten voor mensensmokkel en mensenhandel door de politie in verzekering gesteld. Het is niet uitgesloten dat er meerdere verdachten in deze zaak zullen worden aangehouden, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May