OW: Bezoek cruiseschip resultaat baggeren Surinamerivier
28 Oct, 14:39
foto
Het Cruiseschip Seabourn Pursuit vaart de Surinamerivier op, op weg naar de haven. (Foto: OW)


Het bezoek van het Cruiseschip Seabourn Pursuit aan Suriname is volgens het ministerie van Openbare Werken (OW) het resultaat van het baggeren van de Surinamerivier. In 2021 begon het baggerproject en in maart 2022 werd de beoogde diepte van 4,5 meter bereikt.

De tweede fase van het baggeren tot een diepte van 5,5 meter is in juli opgeleverd. De vaargeul van de Surinamerivier is nu over een lengte van 68 kilometer uitgediept tot 5,5 meter.

OW-minister Riad Nurmohamed had eerder gezegd dat het uitdiepen van de vaargeul  zou zorgen voor een diepere en veilige doorgang van schepen wat vervolgens zou leiden tot economische voordelen; vermindering van transportkosten en verhoging van de efficiëntie van de scheepvaart.

De komst van het cruiseschip plaatst hij dat ook in deze context. Seabourn Pursuit is de nieuwste toevoeging aan de ultra-luxueuze Seabourn-vloot. Het 169 meter lange schip met een breedte van bijna 25 meter werd op 31 juli dit jaar opgeleverd. Het is speciaal gebouwd voor het verkennen van afgelegen bestemmingen en buitengewone wonderen die grotere cruiseschepen niet kunnen bereiken, terwijl ze luxe en service van wereldklasse bieden.

Het schip dat op 14 oktober de haven in Paramaribo aandeed was op 10 oktober vertrokken vanuit Bridgetown, Barbados en had als eindbestemming Manaus. Het schip kan 264 passagiers herbergen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May