DNA-vergadering afgeblazen; oppositie wil meer spreektijd
27 Oct, 02:55
foto


De vergadering van De Nationale Assemblee is donderdag door gebrek aan quorum uiteindelijk afgeblazen. Slecht 23 van de 51 leden hadden de presentielijst getekend, drie minder om rechtmatig te kunnen vergaderen. Hoofdagendapunten waren de vaststelling van een Nieuw Burgerlijk Wetboek en diverse wijzigingen. Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft de bijeenkomst moeten verdagen, nadat de namen op de presentielijst werden voorgelezen van de aanwezige leden.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar zegt aan Starnieuws dat het Burgerlijk Wetboek uit acht dikke pillen bestaat, ruim 900 pagina's. De spreektijd is volgens hem niet toereikend voor de inhoudelijke behandeling. Het gaat om ingrijpende wijzigingen voor de burgers. Daarvoor is er meer tijd nodig. Dit is ook aangekaart in de huishoudelijke vergadering die vooraf ging. Afgesproken was dat er nog overleg over gevoerd zou worden.

"Wij hebben gewacht maar het overlegmoment kwam maar niet", zegt Parmessar. Hij benadrukt dat er geen sprake is van boycot door de oppositie, maar er moet meer ruimte zijn voor Assembleeleden om hun visie te kunnen geven op de wetsontwerpen. Op grond daarvan hebben de oppositionele partijen de presentielijst niet getekend in afwachting van het overlegmoment.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May