OAS-team voor oriëntatie in Suriname
26 Oct, 22:41
foto
Minister Albert Ramdin van Bibis (rechts) en zijn staf tijdens de ontmoeting met het team van de OAS. Dit team is belast met de logistieke organisatie van de 54e Algemene Vergadering van de OAS.


Een team van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) heeft zich in Suriname georiënteerd. Deze missie had als doel de voorbereiding te plannen van de 54e General Assembly van de OAS die in juni 2024 in Suriname zal worden gehouden. De delegatie bezocht diverse locaties die nodig zijn voor de omvangrijkheid van het evenement en heeft zich ook laten informeren over verschillende diensten en mogelijkheden op het gebied van, onder andere logistiek, veiligheid en luchtverkeer.

Het team is van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 oktober 2023 te gast geweest bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De delegatie stond onder leiding van ambassadeur Francisco Lainez, OAS-directeur van de afdeling Management Congressen en Vergaderingen, meldt het ministerie.

Tijdens de plenaire sessie gaf minister Ramdin aan dat Suriname als gastheer toegewijd is om deze vergadering succesvol te maken. “Zes weken voor de algemene vergadering zal Suriname tevens de ACS-vergadering huisvesten. Naarmate we verder gaan, zullen we de specifieke elementen met elkaar verbinden en teams die met elkaar kunnen samenwerken”.

Ambassadeur Lainez beschouwt de voorbereidingen naar juni 2024 als zeer interessant. “Mijn toenmalige collega binnen de OAS en nu de trekker van de activiteit hier in Suriname, Albert Ramdin, had daar dergelijke organisaties heel goed onder de knie.” De ambassadeur gaf mee dat Suriname daarin een voorsprong heeft, omdat minister Ramdin de uitdagingen van deze vergadering en de voorbereidingen, begrijpt. “Dat betekent niet dat het gemakkelijk zal zijn. Het vergt heel wat coördinatie. Suriname en de OAS zullen hard samen moeten werken om het tot een succes te maken”, benadrukte de ambassadeur.

De functionaris gaf verder aan dat er veel eisen gesteld zullen worden om deze algemene vergadering te kunnen houden. “We willen niet dat deze vergadering minder wordt dan wat we in andere landen hebben gehad. Integendeel, we streven naar beter. Daarom zullen we ervoor zorgen dat aan de eisen en normen wordt voldaan. Hoe hoger de standaarden zijn, hoe beter de uitkomst”, voegde ambassadeur Lainez eraan toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May