NPS vraagt diepgaand onderzoek beschieting bij LIM FM
26 Oct, 16:48
foto


NPS veroordeelt met klem de beschieting van roerende en onroerende goederen op het terrein van het nieuwe en populaire radiostation LIM-FM aan de Maikoestraat. Persvrijheid is in elke democratische rechtsstaat onderdeel van de vrijheid van meningsuiting. In Suriname is dit grondrecht vastgelegd in de grondwet. Iedereen mag schrijven en zeggen wat hij of zij wil in de media en tegenwoordig mag dit ook via de sociale media.

Voorwaarde is dat de uitspraak niet in strijd mag zijn met de wet. Belediging, smaad, laster en aanzetten tot discriminatie of haat zijn bij wet streng verboden. Indien een bepaalde mening of uitspraak in strijd is met de wet, beoordeelt de onafhankelijke rechter dit achteraf en kan sancties daar tegenover stellen.

De NPS doet daarom een dringend beroep op de justitiële autoriteiten om in deze kwestie een diepgaand onderzoek in te stellen en de betrokken personen  onmiddellijk ter verantwoording te roepen. De persvrijheid in Suriname is middels deze ernstige aanslag wederom in gevaar gebracht en daartegen moet onmiddellijk paal en perk worden gesteld.

De NPS wenst de CEO van LIM-FM te bemoedigen zich niet te laten intimideren door  antidemocratische krachten of individuen die de persvrijheid in Suriname middels laffe bedreigingstactieken wensen te beknotten.  


NPS Media Team

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May