Hezbollah, Hamas en Islamitische Jihad bespreken 'overwinning'
25 Oct, 22:43
foto
Hezbollah-leider Sayyed Hassan Nasrallah (r) had een ontmoeting met Ziad al-Nakhleh, het hoofd van de Palestijnse Islamitische Jihad, en plaatsvervangend hoofd van Hamas, Saleh al-Arouri, in Beiroet, Libanon. (Foto via AP)


Het hoofd van de Libanese Hezbollah ontmoette topleiders van de Palestijnse militante facties Hamas en de Islamitische Jihad, en besprak wat hun alliantie moet doen om "een echte overwinning voor het verzet te behalen", zei Hezbollah woensdag.

De zwaarbewapende Hezbollah maakt deel uit van een door Iran gesteund regionaal bondgenootschap en heeft sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en Hamas op 7 oktober, dagelijks vuurgevechten gehad met Israëlische strijdkrachten langs de Israëlisch-Libanese grens.

Bij de bijeenkomst waren Sayyed Hassan Nasrallah van Hezbollah, plaatsvervangend hoofd van Hamas Saleh al-Arouri en hoofd van de Islamitische Jihad, Ziad al-Nakhala, betrokken, zei Hezbollah in een verklaring. Wanneer de bijeenkomst plaatsvond, werd niet vermeld.

"Er werd een beoordeling gemaakt van de internationale standpunten die worden ingenomen en van wat de partijen van de Axis of Resistance moeten doen … om een echte overwinning voor het verzet in Gaza en de Palestijnen te realiseren en de brutale agressie een halt toe te roepen", zei Hezbollah. "Er was overeenstemming over het voortzetten van de coördinatie."

Hezbollah maakte woensdag bekend dat nog twee van zijn strijders waren gedood, waardoor het dodental in zijn gelederen sinds het begin van het conflict, naar 40 is gestegen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May