Drie vreemdelingen voor oplichting en diefstal ingerekend
23 Oct, 12:45
foto


Drie vreemdelingen die ervan verdacht worden zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal en oplichting, zijn door de politie van Jarikaba aan de Wayamboweg aangehouden. Het gaat om de twee mannelijke verdachten E.O. (44) en A.T. (32) en de vrouwelijke verdachte K.C. (23).

Tegen dit drietal had de benadeelde S. aangifte gedaan voor diefstal en oplichting. Het drietal deed het woonadres aan van de familie S. en G. aan de Vijfde Rijweg in een grijze stationwagen, waarbij zij verschillende huishoudelijke spullen ten verkoop hadden aangeboden. Terwijl de vrouwelijke verdachte zich bezig hield met de huisgenoten, spraken de mannen met een bejaarde vrouw die in een woning aan de voorzijde van het perceel woont. 

Zonder wat te hebben verkocht verlieten de drie vreemdelingen het adres. Na enige tijd ontdekte de aangeefster S. dat haar twee gouden halskettingen niet meer om haar hals waren. Bij haar rees sterk het vermoeden dat het trio de twee gouden halskettingen op de één of andere wijze van haar hebben weggenomen, meldt de politie Public Relations.

Tijdens deze aangifte werd het vermoeden bij de wetsdienaren sterker dat dit drietal de diefstal moest hebben gepleegd, aangezien een andere benadeelde N.N. in september aangifte had gedaan op het politiebureau Groningen, waarbij een trio dezelfde werkwijze heeft toegepast. N.N. is een halsketting en een dure bracelet is kwijtgeraakt.

De politie van Jarikaba stelde een onderzoek in. De verdachten werden aan de Wayamboweg in hun voertuig, op aanwijzing van een ooggetuige  van de familie G. aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. De aangeefster N.N. heeft het trio bij confrontatie herkend. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het drietal hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May