Aluku granman wil optreden tegen vervuiling rivierwater
23 Oct, 06:41
foto
Granman Simeon Glunder op bezoek bij minister Gracia Emanuël. (Foto: CDS)


De nieuwe granman van de Aluku stam, Simeon Glunder, heeft minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport enkele problemen voorgelegd. Hij is bezorgd over de vervuiling van het rivierwater.  Dit geschiedt volgens hem door Brazilianen en Chinezen die aan goudwinning doen. Ook wordt er afval in de rivier gedumpt, wat tot gevolg heeft dat het rivierwater onbruikbaar is.

Aan de minister deed het stamhoofd het verzoek om een delegatie te sturen naar het woongebied in oost-Suriname in het district Sipaliwini om een oriëntatiebezoek te brengen. Minister Emanuël heeft de problemen aangehoord en beloofde er alles aan te doen om zaken, rakende het beleidsgebied van het ministerie, in orde te maken, meldt de Communicatiedienst Suriname.

President Chan Santokhi heeft de granman eerder deze maand officieel beëdigd en geïnstalleerd op het presidentieel paleis. Hij vroeg de regering om verdere ondersteuning te geven en deed een beroep op alle opperhoofden van de verschillende stammen om te blijven samenwerken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May