Voor het eerst ITF Play Tennis Course in Nickerie
22 Oct, 20:41
foto
Vlnr: John Goede, Himke Karmin, Eljakim van “t Kruys, Syftan Markelo en Sieslen Tjon A Tsoi.


In de Nickerie Tennis Club is zaterdag aan drie van zes deelnemers aan de ITF Play Tennis Course certificaten uitgereikt. Voor het eerst is deze training in het district gehouden. Volgens de vertegenwoordiger van de International Tennis Federation (ITF), John Goede, hebben zes personen zich ingeschreven voor deze course, drie uit Paramaribo en drie van Nickerie. De training werd praktisch en online gevolgd. De lessen werden  in Paramaribo en Nickerie verzorgd en was in het Engels waarbij ook andere landen meededen. 

De voorzitter van Nickerie Tennis Club (NTC), Sieslen Tjon A Tsoi, zegt dat dit een mijlpaal voor Nickerie is en in het bijzonder voor de club. NTC heeft nu drie internationaal gecertificeerde tenniscoaches erbij. Het is een mijlpaal voor Nickerie omdat deze course voor het eerst in Nickerie is gehouden. Eerder hebben twee districtsgenoten de course gevolgd maar dan moesten zij in Paramaribo zijn voor de training. 

Nickerie zal met deze drie coaches de tennissport moeten gaan stimuleren waardoor er later goede jeugdige tennissers Nickerie kunnen vertegenwoordigen en wie weet misschien op een hoger niveau Suriname kunnen vertegenwoordigen. Volgens Goede doet het bestuur van de NTC bijzonder goed werk in Nickerie en hij heeft alle medewerking beloofd.

Ook het hoofd van Sportzaken Nickerie, Brian Kenton beloofde zijn medewerking om samen het sport gebeuren in het district op te krikken. De geslaagden Siftan Markelo, Eljakim van ‘t Kruys en Himke Karmin vonden allen de course leerrijk en kwalitatief goed, zij gaven allen aan zoveel mogelijk jongeren te trainen zodat zij de tennissport kunnen beoefenen. Siftan Markelo werd uitgekozen door John Goede om volgend jaar in het buitenland zich verder te mogen ontwikkelen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May