Mathoera stimuleert militairen om uit te blinken
20 Oct, 22:51
foto
Minister Krishna Mathoera van Defensie spreekt de cursisten toe. Er wordt geïnvesteerd in kennis en vaardigheden van het defensiepersoneel.


Het opleidingsjaar 2023/2024 van het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) is gisteren van start gegaan. Militairen én het burgerpersoneel kunnen aan de verschillende opleidingen deelnemen. Het ministerie zal blijven investeren in het defensieapparaat om deze te vergroten en positief te laten uitstralen naar de gemeenschap, zei minister Krishna Mathoera. Zij deed daarbij een oproep tot excelleren en grenzen te verleggen. “Militairen moeten een inspiratie zijn en een voorbeeld in de samenleving.

Het ministerie probeert volgens Mathoera om binnen de mogelijkheden trainingen voor het opdoen van kennis aan te bieden. “Het gaat erom dat die kennis, de prestaties van de gehele defensieorganisatie ten goede komt. Dat wil zeggen dat er geïnvesteerd moet worden in kennis en vaardigheden, maar ook in de grondhouding, de attitude en de inborst van mensen.” De bewindsvrouw heeft de studenten én instructeurs op het hart gedrukt om bij zichzelf te rade te gaan hoe goed zij voorbereid zijn om deze rol te vervullen, bericht Defensie.

Mathoera heeft ook een woord van dank uitgebracht aan buitenlandse partners voor beurzen en andere gelegenheden die zij aanbieden om middels trainingen kennis op te doen. Verder complimenteerde zij de legerleiding met de geboekte resultaten van het afgelopen opleidingsjaar. De minister toont zich tevreden, maar voegt eraan toe dat er naar beter gestreefd moet worden. Ze riep de IDO-leiding en het personeel op om gebruik te maken van de opleidingen voor verdere groei en ontwikkeling.  

Ook IDO-commandant, kolonel Justus Hew A Kee, toont zich content met de start van het nieuwe opleidingsjaar. Hij geeft aan dat het afgelopen cursusjaar heel hectisch is geweest, aangezien er voor een langere periode geen opleidingen waren. De legerfunctionaris benadrukt dat de militairen met een upgrade hun defensietaken beter kunnen uitoefenen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May