Bescherming van ons Cultureel Erfgoed; Roep om actie
19 Oct, 16:32
foto


Als reactie op de recente ontwikkelingen rondom de bouw van het nieuwe vergadercomplex van De Nationale Assemblee, voel ik me geroepen om de aandacht te vestigen op het belang van ons nationaal erfgoed. Het is betreurenswaardig dat ondanks de tegenstand van gekwalificeerde professionals zoals Roseline Daan, Stephen Fokké en Vidya Narain, het project doorgaat. 

Hun actie is een duidelijk signaal van hun onvermogen om de bescherming van ons cultureel erfgoed te waarborgen tegen de huidige koers van de overheid. Paramaribo, onze geliefde stad, staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Dit is geen kleine eer. Het impliceert een verantwoordelijkheid om onze culturele erfenis te beschermen en te bewaren voor toekomstige generaties. Wat betekent dan de overeenkomst met UNESCO, als we deze niet naleven? Waarom leggen onze functionarissen hun functie neer?

Het is essentieel dat deze kwesties worden besproken in de Assemblee. Ik roep op tot een onmiddellijke motie om de bouw te staken en een grondig onderzoek in te stellen. We moeten de impact begrijpen die dit project zou kunnen hebben op ons Werelderfgoed.

In plaats van het bouwen van een nieuw vergadercomplex, stel ik voor om de bestaande structuren te herstellen en te moderniseren. Dit zou niet alleen bijdragen aan de bescherming van ons erfgoed, maar ook werkgelegenheid creëren en de lokale economie stimuleren.

De exploitatie en het verlies van onze culturele schatten is een zorgwekkende trend. Het is onze collectieve verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze geschiedenis en cultuur niet worden uitgewist door kortzichtige beslissingen.

Ik roep alle Surinamers op om op te staan en actie te ondernemen tegen het verlies van ons erfgoed. We moeten onze stemmen laten horen en eisen dat onze overheid zich aan haar verplichtingen houdt. We moeten samenwerken om onze geschiedenis te beschermen en ervoor te zorgen dat onze stad blijft stralen als een juweel van culturele rijkdom en diversiteit.

Met respect,
Quintis Ristie
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May