Marinetrap hersteld; onderdeel landelijk programma
19 Oct, 14:34
foto
De steiger bij de Marinetrap is hersteld en opgeleverd. Landelijk zijn 40 bruggen en een tiental steigers aangepakt.


De gerenoveerde steiger bij de Marinetrap is gisteren opgeleverd. Landelijk worden steigers en bruggen aangepakt. Deze steiger werd historisch gebruikt door migranten die naar Suriname kwamen met gouvernement schepen. Ook is de Marinetrap eindpunt voor zwemwedstrijden. De steiger heeft nu een onderhoudsarme fundering bestaande uit betonnen palen met onder het platform een stalen gedeelte. Verder is ze verzwaard en verbreed met nieuwe legplanken van bolletrie hout.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken wil de achterstand in onderhoud van steigers en bruggen inhalen. Nurmohamed laat optekenen dat na een inventarisatie van het ministerie gebleken is dat steigers en bruggen de grootste onderhoudsachterstanden hebben. Ondanks de beperkte middelen is er een aanvang gemaakt met de onderhoudswerkzaamheden. Hierbij is er vooral gewerkt met donaties. 

De bewindsman geeft aan dat er vanwege het budget vaak in publiek private partnerschappen wordt gewerkt. Hij is daarom eenieder erkentelijk die in de periode van 2020-2021 materiaal geschonken heeft om dit project te kunnen bewerkstelligen.
Intussen zijn er landelijk ruim 40 bruggen en een tiental steigers aangepakt. De werkzaamheden varieerden van het vervangen van leuningen, of verfbeurten tot complete restauraties en vervangen van houtconstructies.

Een voorbeeld hiervan is de vervanging die nu plaatsvindt van de oude houten brug die de Romanaweg verbindt met de Indira Ghandiweg, met een betonnen brug.“Het bruggen en steiger programma gaan we vervolgen. We hebben al 40 gedaan en met de begroting gaan we nog 10 van zulke bruggen en steigers aanpakken”, zegt de minister. In de binnenstad zullen loopbruggen aangepakt worden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May