Cultuur directeur: Minister Ori moet actie ondernemen
19 Oct, 02:56
foto
Roseline Daan, directeur Cultuur


Cultuur-directeur Roseline Daan heeft minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur minutieus op de hoogte gesteld van de gevolgen voor Suriname over de bouw van het vergadercomplex van De Nationale Assemblee. Daan vindt dat de bewindsman actie moet ondernemen om de situatie op te lossen. Dit moet op een hoger niveau plaatsvinden.  

"Het is van groot belang om het historisch en cultureel erfgoed te waarborgen. Er zouden nog wijzigingen aangebracht kunnen worden, opdat de bouw voldoet aan de eisen die gesteld worden door de Unesco", zegt Cultuur directeur Daan desgevraagd aan Starnieuws. De verwikkelingen rond deze kwestie kunnen zeer nadelige gevolgen hebben voor het land. Op grond hiervan distantieert Cultuur zich van deze gevolgen die kunnen resulteren bij het continueren van de bouwwerkzaamheden onder de huidige situatie.

Daan zegt dat het neerleggen van de functie door de  Site manager van Unesco in Suriname, Stephen Fokké ernstig is. "Wij verliezen een gecommitteerde en deskundige partner in het behouden van onze status als Werelderfgoed site", zegt de Cultuur-directeur. Ook de secretaris-generaal van de Nationale Unesco Commissie Suriname, Vidya Narain, heeft haar functie neergelegd.
 
Er is ook een brief verstuurd vanuit de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank naar het ministerie van Financiën en Planning. Hierin is aangegeven dat er gevolgen kunnen voortvloeien uit de bouw van het nieuwe vergadercomplex. De Paramaribo Urban Rehabilitation Program is een van de prominente en meest zichtbare programma's van het ministerie en het zou heel nadelig zijn voor Suriname als het programma wordt stopgezet, stelt Daan. 


 
 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May