Breaking: Fokké en Narain leggen functie neer om DNA-vergaderzaal
18 Oct, 10:50
foto


Cultuur-directeur Roseline Daan distantieert zich van alle mogelijke gevolgen over de bouw van het nieuwe vergadercomplex van De Nationale Assemblee. Site manager van Unesco in Suriname, Stephen Fokké en de secretaris-generaal van de Nationale Unesco Commissie Suriname, Vidya Narain, hebben hun functie neergelegd. Dit wordt bevestigt door Cultuur-directeur Daan tegenover Starnieuws.

Ondanks alle bezwaren is besloten door te gaan met de bouw van het nieuwe vergadercomplex dat volgens onder andere Fokké niet voldoet aan de eisen van Unesco. Paramaribo staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Vanuit het directoraat Cultuur zijn diverse brieven hierover geschreven naar minister Henry Ori maar tot nu toe is er van die zijde geen actie ondernomen.

"Als uitvoerend ambtenaar heb ik mijn plicht gedaan om tijdig te waarschuwen waarbij niet slechts het inschakelen van de Archeologische dienst voor het doen van onderzoek, maar ook de bevindingen van ICOMOS zijn doorgegeven. Wanneer niet serieus wordt omgegaan met verdragen die wij als land getekend hebben en waaraan wij ons hebben gecommitteerd, rest mij geen andere keuze dan volledig afstand te nemen van de ontwikkelingen aangaande de bouw", stelt Daan.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May