Tarieven bouwvergunning aangepast; bouwcontrole opgevoerd
18 Oct, 14:43
foto
Voorbeeld van een woonhuis. Uitleg over hoe het tarief voor de bouwvergunning wordt vastgesteld. De tarieven zijn terug te zien in een tabel op het nieuwe vergunningsformulier (OW)


Openbare Werken (OW) heeft de nieuwe tarieven voor bouwvergunningen bekendgemaakt. Ook zal er extra bouwcontrole uitgevoerd worden door de bouwpolitie. "De heffing gaat in op aanvragen voor nieuwbouwwoningen, zakenpanden, huisaansluitingen en uitbreiden van panden of woningen. De tarieven zullen niet drastisch omhooggaan. Voor nieuwbouwwoningen tot maximaal 70 vierkante meter is het tarief vastgesteld op SRD 250. Tarieven voor verkavelen zijn nog niet aangepast. Bij een hectare van 10 meter wordt er nog een bedrag van SRD 500 gevraagd", deelt Rakesh Kalisingh, onderdirecteur Bouwkundige Werken mee.

De nieuwe tarieven voor overlopers zijn ook aangepast. De aanvraagkosten zijn vastgesteld op SRD 50. De heffingskosten zijn verhoogd. Voor het plaatsen van duikers bij een inrit tot een maximum van 6 meter breed betaalt men geen heffingskosten. Voor het plaatsen van duikers bij een inrit van meer dan 6 meters voor huishoudens, betaalt men u aanvraagkosten van SRD 50 en heffingskosten van SRD 150 per meter. Indien men groter dan 6 meter commercieel aanvraagt, zijn de aanvraagkosten van SRD 50 en heffingskosten van SRD 500 per meter. Er is nu ook een postservice geïntroduceerd door het ministerie. Indien men de vergunning bezorgd wil krijgen op adres, kost dit SRD 100, meldt OW.

Minister Riad Nurmohamed laat optekenen dat OW met het nieuwe vergunningenbeleid, duurzaamheid wil stimuleren. Hij zal erop toezien dat de nieuwe vergunningsvoorwaarden worden gehanteerd. Armand Mohangoo, onderhoofd directoraat Bouw- en Stedenkundige Bouwwerken, zal erop toezien dat de bouwwetten niet worden overschreden. "Er zal gecontroleerd worden als men zich aan de bouwregels houdt, zoals het plaatsen van een bouwvergunningsnummer of te dichtbij bouwen van een schutting", zegt Mohangoo.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May