OW begonnen met verharden zandwegen Pontbuiten
18 Oct, 08:47
foto
Het startsein voor het verharden van zandwegen in ressort Pontbuiten is gestart aan de Frederikaweg.


Het ministerie van Openbare Werken (OW) is begonnen met het verharden van zandwegen in het ressort Pontbuiten. De wegen worden voorzien van verhardingsmateriaal, namelijk een mix van savannezand, klinkzand en basecourse. Deze aanpak behelst het project “Leveren, verwerken en verdichten van een mixmateriaal op de zandwegen in het district Paramaribo”. OW-minister Riad Nurmohamed heeft hiervoor dinsdag het startsein gegeven aan de Frederikaweg.

Naraindath Sitaram, OW-coördinator afdeling Wegen Paramaribo, merkt op dat de zandwegen vooral tijdens de regenperiodes slecht begaanbaar. Nurmohamed voegt eraan toe dat buurtbewoners vaker bij het ministerie hebben aangeklopt over de slechte staat van de infrastructuur in hun buurt. “Het is eindelijk zover dat deze wegen ook een onderhoudsbeurt krijgen", stelt de bewindsman. 

Nurmohamed merkt op dat het nu de beurt is van Paramaribo en Wanica. “We proberen zoveel wegen als mogelijk aan te pakken. Er is extra materiaal vrijgemaakt om de werkzaamheden te kunnen verrichten.” Minister Nurmohamed spreekt van een duurzaam beleid. Hij geeft aan dat de wegen in de ressorten Beekhuizen, Latour en Livorno reeds zijn aangepakt. “Alle ressorten in Paramaribo zullen een beurt krijgen.”  Nurmohamed stelt dat voor wegenaanpak eenieder een beroep op zijn ministerie mag doen. Hij riep de buurtbewoners wel op de weggedeeltes voor hun perceel te onderhouden, meldt OW.

Het mix materiaal is een verhardingsmateriaal, dat van goede kwaliteit is voor de weg”, zegt Sitaram. In totaal zal er in het ressort 11.000 m3 van het materiaal gebruikt worden. De werkzaamheden in Paramaribo bestaan uit twee fases. Het project Pontbuiten betreft fase 1, die midden november opgeleverd moet worden, waarna er een aanvang wordt gemaakt met de tweede fase.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May