Positieve boodschap Madaran en Del Prado met Tinka Tinka
17 Oct, 19:02
foto
Het licht staat centraal in Tinka Tinka gezongen door Nisha Madaran en Ruben del Prado.


Nisha Madaran en Ruben del Prado hebben zojuist het lied Tinka Tinka gepresenteerd aan het Surinaamse publiek. Met dit  duet brengen de artiesten en ode aan de schoonheid van het licht dat ontstaat wanneer kleine lichtjes zich samenvoegen. 

De muziek van Tinka Tinka werd in 2005 in India gecomponeerd door Shekhar Ravjiani en Vishal Dadlani. De tekst werd geschreven door Vishal Dadlani, samen met Irshad Kamil. Het arrangement van de Surinaamse versie komt van Ivan Ritfeld en Ruben del Prado bewerkte de lyrics met toevoegingen in Sranantongo en Nederlands. Producent Jim Westfa zorgde voor de muziek en mixage. Zo kreeg Tinka Tinka de positieve en optimistische uitstraling waar de zangers naar op zoek waren.
 
Tinka tinka, zara, zara.
Hai roshenie ze, jaise bhara
Har dil mein armaan hote to hain
Bas koi samjhe zara
Elk deeltje is gevuld met licht.
Elk hart heeft zijn wensen.
Alleen zouden we dat beter moeten begrijpen.


Het licht, waarover het duo zingt, is belangrijk in alle culturen. Licht brengt ordening in chaos, geeft hoop en uitzicht op vernieuwing. In veel religies staat licht voor goddelijkheid en inzicht. Madharan en Del Prado laten met Tinka Tinka horen dat onderlinge verschillen nooit de toegang tot dat grote, heldere licht mogen verhinderen.

Nisha Madaran en Ruben del Prado zingen allebei graag in meer talen en delen hun liefde voor surprise collabs. Madaran zong onder meer met Replay, Jackson Blai, Ray Neiman, de Cubaanse Yoanna Borot en het Nederlandse duo Nick en Simon. In 2015 kreeg zij samen met Bryan B. internationale bekendheid met Pyar Hamara. Haar video's zijn wereldwijd goed voor miljoenen views.

Del Prado is beroemd om zijn onvergetelijke vertolking van de SuriPop compositie Den Momenti Sondro Yu van de gebroeders Cheng A June. Hij werkt regelmatig samen met andere muzikanten. Eerder dit jaar creëerde hij een nieuwe versie van Ronald Snijders' compositie Kon Esi Baka met de bekende Surinaamse hiphop-artiesten Guels, Miero, Del en Enver. Het nummer kreeg een remix van de bekende dj C Futego.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May