Alfaisi voor tweede termijn herkozen als DOE-voorzitter
09 Oct, 05:03
foto
Steven Alfaisi, voorzitter DOE


Steven Alfaisi is zondagavond tijdens bij enkele kandidaatstelling herkozen als voorzitter van DOE voor de periode 2023-2028. Hij riep alle partijgenoten op om zich in te zetten om nieuwe leden en kernen aan de partij toe te voegen en de boodschap van anti-corruptie, het streven naar eerlijkheid en oprechtheid en goed bestuur als redding van Suriname te prediken.

Tezamen met Alfaisi zijn verkozen Sue Ann Biervliet als penningmeester, Glenn Holband secretaris, Dwain Cairo, Lilian Wiebers en Xiomara Tsai A Woen commissarissen. Het hoofdbestuur heeft de opdracht om binnen 3 maanden het bestuur verder aan te vullen met kundige en integere Surinamers. DOE meldt dat alle kandidaten conform partijstatuten zijn gescreend door de commissie van Ethiek en Integriteit. Deze commissie bestaat uit een mix van externe onafhankelijken en een DOE kaderlid, met als samenstelling: voorzitter Gina Lee-Halfhuid (deurwaarder bij het Hof en onafhankelijk), lid Otmar Puljhun (oud inspecteur van politie en onafhankelijk) en Harry Mungra (psycholoog en kaderlid DOE).  

De opdracht is ook meegegeven aan het nieuwe bestuur om de partij verder te structureren en te doen groeien en de campagne op te starten. Ook is het mandaat en instructie gegeven om gezonde samenwerkingen te zoeken met andere progressieve politieke partijen richting de algemene, vrije en geheime verkiezingen van 2025, zonder het prijsgeven van de kernwaarden van de partij.

Op de ledenvergadering werd ook oud-voorzitter en huidige voorzitter van de Adviesraad Carl Breeveld, die door een moeilijke periode van gezondheid is gegaan, hartelijk verwelkomd. Breeveld heeft zich gecommitteerd om zijn kennis en ervaring blijvend ter beschikking te stellen voor de partij en de samenleving.   

 “Als partij zullen wij niet in staat zijn dit land alleen te ontwikkelen, geen enkele partij kan dat alleen. We hebben alle kundige en integere Surinamers nodig waar ook ter wereld, we moeten niet arrogant, maar wel elegant zijn. Laat de liefde en oprechtheid van DOE via jou uitstralen  en dan zullen mensen weten wie DOE is en zich aansluiten”, zei Alfaisi.

Over de kampioen van licht in de tunnels, de Koning der Kawtere’s, de Baas Traalala’s en ook alle politieke leiders de afgelopen 40-70 jaren weet de samenleving reeds genoeg wat ze aan deze hebben, merkte de herkozen partijvoorzitter op. “Het is dus nu aan de bevolking om iets anders te willen en de nieuwe koers van Suriname te bepalen. DOE gelooft dat zij en andere rechtgeaarde Surinamers verandering kunnen brengen in deze vicieuze cirkel van onderontwikkeling. Alleen moeten we het geloof omzetten in actie. DOE is ready om hieraan een bijdrage te leveren”. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May