Somohardjo: PL blijft actief als sociale kracht
08 Oct, 16:44
foto
De aftrap van de SOOS die Pertjajah Luhur gaat houden. Djaran kepang maakte vrijdag deel uit van de activiteiten.


De Pertjajah Luhur (PL) zegt zich te blijven inzetten om de noden van het volk te verlichten. Wie boodschappen wil halen in de winkel, hoeft daarvoor niet meer speciaal uit huis: de bestelde goederen worden aan huis bezorgd.

“Daarmee helpen we de mensen om benzine te besparen. We zijn niet voor niets de sociale kracht,” zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat het voor veel mensen een moeilijke tijd is, maar stelt dat de partij er altijd alles aan doet binnen haar mogelijkheden om het lichter te maken voor de bevolking. Zo zijn aan het begin van het nieuwe schooljaar meer dan duizend schoolpakketten verstrekt aan schoolgaande jongeren in de verschillende districten.

De PL maakt binnenkort ook een begin met het verzorgen van politieke kadertrainingen aan onder andere jongeren. Volgens Somohardjo maakt de politieke training zelfontplooiing mogelijk en kunnen de deelnemers nieuwe, specifieke vaardigheden ontwikkelen. Bovendien vertaalt dit zich in minder fouten, gemaakt uit onwetendheid, en helpt het de partijleden bij het opbouwen van een positief imago van de partij.
 
De kadertrainingen worden verzorgd in een van de partijlocaties aan de Plutostraat. Hier zullen er elk weekend ook andere activiteiten plaatsvinden, waaronder denksporten en ontspanningsactiviteiten, onder de naam SOOS, wat staat voor Sociaal, Ontwikkeling, Ontspanning en Sport. Afgelopen vrijdag vond de eerste SOOS plaats en konden bezoekers genieten van onder andere djaran kepang. De activiteiten worden georganiseerd door de diverse ressorten en kernen van de partij. Ressort Blauwgrond beet de spits af.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May