Plein: Mangre slaat de plank volkomen mis
08 Oct, 00:01
foto
Assembleelid Ivanildo Plein


Assembleelid Reshma Mangre (VHP) heeft op haar beurt ook klappen proberen uit te delen vrijdag in De Nationale Assemblee. Er werden tijdens de aanvullende begrotingsbehandeling opmerkingen gemaakt door onder andere Ivanildo Plein (NPS) en Ebu Jones (NDP) over de renovatie van Highway Markt. Plein stelde liefst 10 vragen over deze kwestie. Hij vroeg onder andere of parlementariërs ook projecten mogen indienen bij het Kabinet van de President, want hij heeft er ook één vanuit zijn woongebied Flora. Hij voerde aan dat een verzoek van anderen voor de financiering is goedgekeurd door het Kabinet van de President voor SRD 6.1 miljoen.

Mangre voerde tijdens haar spreekbeurt aan dat een Assembleelid terreinen van 30 scholen onderhoudt. Hoewel zij de naam niet noemde, bleek al gauw dat zij doelde op Plein. Mangre vroeg in haar betoog of het hier niet om een 'conflict of interest' gaat. Want parlementariërs komen hier de "moraal ridders" uithangen. Ze vroeg de minister van Onderwijs ook hierin een onderzoek te doen. Ze plaatste kanttekeningen over hoe beperkte middelen worden gebruikt en waar het geld naar toe gaat. 

Mangre voerde verder aan dat ze elke dag langs de Highway Markt rijdt en die verkeert in een slechte staat. Zij werd benaderd door het bestuur van de markt voor hulp. De landbouwers hebben tijdens Covid veel verlies geleden. Zij heeft het voorstel ingediend bij het Kabinet van de President om de mensen te helpen. Het is goedgekeurd. De aannemer krijgt in fasen uitbetaald. Tot nu toe is SRD 1.5 miljoen overgemaakt. Mangre benadrukte dat zij niks te maken heeft met het geld of de begroting. Alles geschiedt volgens de comptabele regels, voerde zij aan.
 
Assembleelid Plein om informatie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat sinds 2011 zijn bedrijf bestaat en vanaf 2013 werkzaamheden verricht voor onderwijs. Hij verricht de werkzaamheden niet als persoon of parlementariër, want dat zou niet kunnen. Een bedrijf dat ingeschreven staat bij KKF kan zaken doen met de overheid en niet in de persoon of in zijn hoedanigheid als parlementariër. Zijn bedrijf heeft indertijd meegedaan aan een openbare inschrijving, en heeft het werk gegund gekregen. Tijdens deze regeerperiode heeft hij geen extra werk of school gekregen voor onderhoud. Hij vindt het erg dat Mangre een vertekend beeld heeft willen geven alsof hij geregeld is in de periode van minister Marie Levens en dat hij corrupt bezig zou zijn.

Plein merkt op dat al in de afgelopen 10 jaren de overheid ook nog vaak betalingsachterstanden heeft. Enkele aannemers wilden niet meer werken voor de overheid. Hij heeft het werk van collega's overgenomen omdat de terreinen van de scholen dan niet onderhouden zouden worden. Vanaf 2016 wordt er een verhoging gevraagd voor het werk. Toen was de dollarkoers SRD 7. Nu is de koers naar SRD 38. De koers is met 600% de lucht ingegaan en er is twee keer een verhoging gegeven, wat neerkomt op totaal 105%. In 2013 was brandstof SRD 8 per liter en intussen SRD 48.

Uit documentatie blijkt dat gemiddeld tussen de SRD 1.000 en SRD 2.500 wordt betaald per school per maand voor onderhoud van het terrein. Plein merkt op dat het geen 'money making business' is en vaak wordt lang gewacht op betaling. Hij is niet bang voor welk onderzoek dan ook. Hij doet dit werk uit liefde voor het kind. Want als hij moest kijken naar het geld, zou hij het niet doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May