Schuldherschikking Oppenheimer bondholders al rond
07 Oct, 12:47
foto
Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning vrijdag in De Nationale Assemblee.


De schuldherschikking met de bondholders van Oppenheimer is in principe rond. Komende week zullen de bondholders hier ook melding van maken. Het heeft veel voeten in de aarde gehad om zaken rond te krijgen, zei minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning vrijdag in De Nationale Assemblee.

De schuld is met de rente opgelopen tot ongeveer US$ 880 miljoen. Verwacht werd dat de schuld in april reeds afgewikkeld kon worden, maar het heeft toch langer geduurd. De besprekingen met China over de schuldherschikking is ook vergevorderd. Eerder is door de president meegedeeld dat minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking naar China zal afreizen begin november om deze kwestie verder te finaliseren. De schuld aan China is ruim een half miljard US-dollar.

Raghoebarsing merkte op dat in 2035 Suriname weer wat de schuldpositie betreft op de norm van 60% van het Bruto Binnenlands Product komt. Hij beloofde De Nationale Assemblee volledige inzage te zullen geven in hoe de schuld van Oppenheimer is opgebouwd en wat de herschikking inhoudt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May