Havana: Doden bij instorting gebouw in oude binnenstad
05 Oct, 16:49
foto
Hulpdiensten werken op de plek waar een woongebouw is ingestort in de Cubaanse hoofdstad. (Foto: Reuters)


Bij de instorting van een woongebouw in de Cubaanse hoofdstad Havana zijn zeker drie mensen om het leven gekomen. De instorting vond dinsdagavond laat lokale tijd plaats, maar pas woensdagmiddag vonden reddingswerkers het lichaam van een 79-jarige bewoner onder het puin.

De twee andere slachtoffers waren reddingswerkers die het gebouw doorzochten toen er een tweede instorting plaatsvond.

Havana staat bekend om zijn historische huizen, maar vele zijn gevaarlijk vervallen. Veel van de historische huizen in Havana zijn dringend aan reparatie toe

De Cubaanse minister van Huisvesting zei vorige maand dat 850.000 huizen op het door de communisten beheerde eiland gerepareerd moesten worden.

Oud Havana is populair bij toeristen die de eens zo grote, maar nu vervallen huizen fotograferen. Maar voor de bewoners betekent een gebrek aan geschikte woningen dat veel gezinnen opeengepakt zitten in gebouwen die op instorten staan.

De regering wijt  het economische embargo dat de Verenigde Staten heeft opgelegd aan het eiland, aan het onvermogen om bouwmaterialen te verkrijgen om reparaties uit te voeren.

Het kondigde in 2018 een nationaal programma aan om nieuwe structuren te bouwen, maar critici zeggen dat het zich heeft geconcentreerd op het bouwen van hotels in een poging toeristen aan te trekken en daardoor inkomsten te genereren in plaats van op het huisvesten van de lokale bevolking.

Het instorten van gebouwen in Havana is slechts de laatste in een reeks rampen die de huizenbouw van de hoofdstad treffen.

In mei 2022 kwamen tientallen mensen om het leven bij een gasexplosie in het Saratoga hotel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May