Storm Philippe raast richting Bermuda
05 Oct, 10:40
foto
Tropische storm Philippe (midden rechts) leek midden in de week de status van orkaan te krijgen. Nu raast het richting Bermuda. (Foto: NOAA via AP)


Tropische storm Philippe heeft het vandaag, donderdag, gemikt op Bermuda op een pad dat het uiteindelijk naar Atlantisch Canada en oostelijk New England zou brengen. De storm bevond zich donderdagochtend 835 kilometer ten zuiden van Bermuda. Het had windsnelheden tot 75 km per uur en trok met een snelheid van 17 km per uur naar het noorden.

Voor Bermuda was een tropische stormwaarschuwing van kracht, waarbij voorspellers vanaf donderdagavond waarschuwden voor hevige regenval.

Verwacht wordt dat het centrum van Philippe vrijdag langs Bermuda zal trekken en zaterdag als posttropische cycloon Oost-New England en Atlantisch Canada zal naderen.

Philippe is een grote storm, met tropische stormwinden die zich tot wel 370 kilometer van het centrum uitstrekken.

Philippe kwam maandag laat aan land in Barbuda en vernietigde bomen en elektriciteitsleidingen op verschillende eilanden in het noordoostelijke Caribisch gebied, waardoor scholen, bedrijven en overheidsgebouwen moesten worden gesloten.

De Amerikaanse Maagdeneilanden meldden donderdag grote stroomstoringen op St. Thomas en St. John, waarbij diensten moeite hadden om de elektriciteit te herstellen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May