Zakenlieden met president mee naar Dominicaanse Republiek
04 Oct, 05:13
foto
President Chan Santokhi op een regeringspersconferentie dinsdag. Naast hem vicepresident Ronnie Brunswijk.


President Chan Santokhi vertrekt later op de dag voor een officieel bezoek naar de Dominicaanse Republiek. Met hem reist een delegatie van ruim 12 zakenlieden mee die ook een eigen programma zal afwerken. Naast het aanhalen van de bilaterale samenwerking op diverse gebieden, zullen ook regionale vraagstukken aan de orde komen, waaronder de situatie in Haïti. President Santokhi benadrukte op een persconferentie dinsdag dat de Dominicaanse Republiek als naaste buur veel te maken heeft met de toestand in Haïti

Het staatshoofd is ingegaan op een uitnodiging van zijn ambtgenoot, Luis Abinader. Eerder dit jaar is de minister van Buitenlandse Zaken, Roberto Alvarez, op bezoek geweest in Suriname. De president heeft donderdag een persoonlijk onderhoud met het staatshoofd van de Dominicaanse Republiek. Hij zal tot en met 8 oktober afwezig zijn.

De betrekkingen tussen Suriname en de Dominicaanse Republiek zijn historisch altijd goed geweest. Suriname exporteerde Bruynzeel woningbouwpakketten naar het land. Het bezoek is belangrijk om de samenwerking tussen beide landen te verbreden op het gebied van handel en investeringen, functionele samenwerking op het gebied van onderwijs, energie en landbouw.

Verder zal aandacht worden besteed aan regionale en internationale issues die effecten hebben op het Caribisch Gebied zoals klimaatverandering, klimaatfinanciering, de aanstaande klimaattop in Dubai en de oorlog in Oekraïne. De samenwerking met regionale organisaties zoals de Association of Caribbean States en Caribbean Forum zijn hier ook deel van. Er zullen verschillende overeenkomsten worden ondertekend op het gebied van personenverkeer, landbouw en luchtvaart.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May