President houdt coalitiemeeting over beleid naar verkiezingen toe
26 Sep, 20:51
foto
President Chan Santokhi heeft een bijeenkomst belegd met de coalitie om te praten over de aanpak van het beleid naar 25 mei 2025, de verkiezingen, toe. (Foto: Kabinet van de President)


De komende periode zal gericht zijn op resultaatgericht beleid, met strakke aansturing en betrokkenheid van zowel de samenleving als de private sector. Er is een coördinatieteam samengesteld dat het traject uitzet op basis van drie maanden, zes maanden, een jaar en verder, tot 25 mei 2025. Dit deelde president Chan Santokhi maandag mee tijdens een bijeenkomst met de regeringscoalitie.

Het doel van de bijeenkomst was tweeledig. Santokhi zei dat de komende periode beslissend is en vergeleek deze met het spannendste deel van een wedstrijd. “Ongeacht de omstandigheden is de inzet altijd gericht op winnen”. De president benadrukte ook het belang van de juiste positionering van alle betrokkenen en het corrigeren van fouten om de gestelde doelen te behalen. Onder de aanwezigen bevonden zich onder andere de vicepresident, Ronnie Brunswijk, verschillende ministers, parlementsleden van de coalitie, Staatsraadsleden en vertegenwoordigers van diverse parastatale bedrijven, meldt de Communicatie Dienst Suriname. 

Volgens president Santokhi was deze bijeenkomst noodzakelijk vanwege de uitdagende context waarin de coalitie opereert. De regering heeft een intensief hervormingsprogramma opgestart met de ondersteuning van het Internationaal Monetair Fonds. Santokhi rapporteerde dat Suriname wordt geprezen voor zijn durf en leiderschap in het aangaan van deze uitdagingen. Verder werden ook de behaalde resultaten belicht, zoals het herwinnen van internationaal vertrouwen, het bereiken van schuldherschikkingen en de ontwikkeling van de olie- en gassector.  De president erkende dat er echter nog uitdagingen zijn, zoals het versterken van de koopkracht en het onder controle krijgen van de inflatie.

Vanuit de samenleving zal in het kader van de nationale dialoog ook een monitoringsteam worden ingesteld. De regering staat voor de uitdaging om de samenleving tegemoet te komen en fouten te corrigeren. Er zijn sectoren en projecten geïdentificeerd waarin geïnvesteerd zal worden. Santokhi benadrukt dat middelen beschikbaar gesteld zullen worden om deze initiatieven te ondersteunen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May