President terug van Cuba en New York
23 Sep, 22:43
foto
President Chan Santokhi spreekt de VN Algemene Vergadering toe.


President Chan Santokhi is na deelname aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties vrijdag weer teruggekeerd naar Suriname. Hij heeft naast de toespraak op het wereldforum ook diverse wereldleiders en investeerders gesproken.

Santokhi heeft vooraf aan de VN-vergadering in Cuba de G77+China top bijgewoond op 15 en 16 september in Havana, Cuba. Hij heeft het belang van technologie belicht bij het dichten van de kloof tussen ontwikkelde en ontwikkelingslanden. Volgens Santokhi moet de rol van wetenschap en technologische innovatie niet uitgesloten worden bij de aanpak van zijn de geopolitieke spanningen, als financiële, voedsel-, biodiversiteits-, en klimaatcrises. Hij verwijst naar de rol van technologie op het gebied van voedselveiligheid bij het produceren van meer voedsel en het optimaliseren van de landbouw.

In zijn toespraak voor de algemene VN-vergadering heeft de president zich vooral gericht op klimaatverandering, met name het vinden van nieuwe financieringsmechanismen, en de behandeling van aspecten daarvan. Santokhi had het vooral over acties die ondernomen moeten worden tegen klimaatverandering maar ook op de steeds verslechterende politieke, humanitaire en veiligheidssituatie in Haïti.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May