Vakbondsleider Pool: Acties niet via de telefoon voeren
23 Sep, 16:35
foto
De voorzitter van de bond bij Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Lloyd Pool (links) roept mensen op om lijfelijk aanwezig te zijn bij te voeren acties. (Foto: René Gompers)


Vakbondsleider Lloyd Pool, voorzitter van de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo roept de samenleving op om erbij te zijn wanneer er weer acties zullen zijn. Aan 'keyboard warriors' heeft men niets: men klaagt veel en vecht op social media maar blijft weg wanneer het tijd is om lijfelijk te protesteren. Men moet geloof in zichzelf hebben om een ommekeer te kunnen brengen. Het verhogen van de btw gaat iedereen treffen, geeft hij aan.  

Pool heeft zich tijdens een persconferentie vrijdag over de ophanden zijnde verhoging van de btw en de gevolgen daarvan, gericht op de bondsleden en de samenleving. Hij heeft benadrukt dat het om een zeer ernstige zaak gaat die grote betrokkenheid vereist. "Er is ook aangegeven dat er geen geloof meer is in de vakbeweging," haalt Pool aan. "Ik kan mensen niet kwalijk nemen, het is hun mening en soms is het een bepaalde ervaring." Hij benadrukt dat men niet alle vakbondsleiders over één kam moet scheren.

"En mensen moeten ook leren om hun verantwoordelijkheid op hun schouders te nemen," roept Pool op. Want iedereen is een Facebook fighter. Iedereen vecht op Whatsapp. Iedereen heeft zoveel commentaar. Maar wanneer er acties worden uitgeroepen… waar is de samenleving? Waar zijn ze?!"

Pool haalt aan dat tijdens de vorige regering duizenden - waaronder leden uit de huidige regering- heftig hebben geprotesteerd tegen de komst van het IMF. Dezelfde mensen die zich zo heftig hadden verzet en die nu in de coalitie zitten hebben het IMF toch binnengebracht. Er zijn weer protesten geweest maar in veel mindere mate. "Waar was de gemeenschap?!" vraagt Pool zich af. "Heeft men geen geloof in die vakbeweging of heeft men geen geloof in zichzelf?!"

De situatie is te ernstig voor "mi no brib in a man disi of dati" benadrukt Pool. De effecten van de verhoogde btw gaat iedereen treffen, geeft hij wederom aan. Pool: "Jij moet ervoor zorgen dat je erbij bent. Want ik ben erbij." Hij erkent dat er fouten zijn gemaakt bij de bonden en door de leiders. Maar leden hebben ook de verantwoordelijkheid om naar het bestuur te stappen en opheldering te vragen. "Ga kijken wat de realiteit is want soms hebben de mensen het ook mis,"  adviseert Pool.
Advertenties

Monday 11 December
Sunday 10 December
Saturday 09 December
Friday 08 December