Steuntje in de rug voor 175 scholieren
14 Sep, 10:45
foto
Een lid van het DA’91 Jongeren- en Vrouwen Forum staat tussen de schoolpakketten die bestemd zijn voor 175 scholieren.


Het DA’91 Jongeren- en Vrouwen Forum heeft na een online registratie van hulpbehoevende ouders, met de hulp van vele donateurs 175 schoolpakketten gereed gemaakt. Vorige week is begonnen met het uitdelen van de pakketten; de laatste zijn woensdag verstrekt. De actie wordt door de partij omschreven als een steuntje in de rug voor burgers die er behoefte aan hebben.

Scholieren van Apoera tot aan Moengo, vanaf de kleuter tot aan het niveau van VWO, zijn voorzien van schoolmaterialen. Mede dankzij de vele sponsoren is de last van vele ouders ietwat verlicht, schrijft het forum in een persbericht.

Het DA’91 Jongeren- en Vrouwen Forum benadrukt dat met het nieuwe schooljaar voor de deur, alle gezinnen met schoolgaande kinderen extra uitgaven hebben vanwege de aankoop van schoolspullen en kleding. Tegelijkertijd kunnen vele ouders met heel veel moeite de eindjes aan elkaar knopen.

De partij geeft aan dat het structureel investeren in menselijk kapitaal door o.a. kwaliteitsonderwijs en (vak)gerichte opleidingen en betere toegang tot gezondheidszorg, van eminent belang is. DA’91 richt zich in haar beleidsvisie in de eerste plaats op het versterken van de zwakste schakels door armoedebestrijding, waarin o.a. educatie van groot belang is voor ontwikkeling, schrijft de DA’91 Publiciteitsdienst  
 


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May